zovi mama doktora

Ferdinandovac traži liječnika kojem daje 50 tisuća kuna godišnje i stan od 100 kvadrata – za jednu kunu

18:00h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Općina Ferdinandovac traži liječnika ili liječnicu obiteljske medicine. Nikako da se netko duže zadrži u ‘Ferdinantu’, a kako bi u selo doveo liječnika, načelnik Vjekoslav Maletić povukao je potez koji je privukao veliku pažnju. Naime, općina će liječniku ili liječnici za svaku provedenu godinu kao liječnik obiteljske medicine isplatiti 50 tisuća kuna neto. Dakle, kao jednokratnu nagradu za svaku provedenu godinu, uz redovitu plaću.

No, to nije sve. Svakom liječniku već duže na raspolaganju je općinski stan od stotinjeka kvadrata koji se nalazi iznad vrtića Košutica, koji je samo nekoliko metara dalje. Ono što bi trebalo privući buduće liječnike je cijena najma – ona iznosi samo jednu kunu mjesečno.

Stan je uređen i ima svoje parkirno mjesto, te je u samom centru mjesta, kao i sam Dom zdravlja. U Ferdinandovcu živi oko 1700 stanovnika, većinom odraslih i starije životne dobi kojima putovanje u obližnji Đurđevac ne pada lako. U Ferdinandovcu postoji i ljekarna, kao i zubarska ordinacija, te osnovna škola.

Isto tako, već koju godinu Općina mladim obiteljima nudi sufinanciranje u pogledu isplate 30 tisuća kuna kod kupnje stana ili kuće, te nešto manje kad je u pitanju renovacija postojećeg objekta.

Znate li kojeg liječnika da mu preporučite ovo?