ČETVRTFINALE KUPA

Ferdinandovac traži pozitivan rezultat protiv Graničara, Karan: Shvatili smo koliko je teško u Legradu, Horvat: Oni su favoriti

Utakmica se igra sutra, u subotu, u 18 sati, u Legradu. 

13:00h
0
Paradinović i Đipalo // Foto: Jurica Karan

Očekivanja pred prve susrete četvrtfinala Županijskog kupa iznijeli su nam treneri imbriovečkog Borca i križevačkog Radnika, kao i dvojac stratega s ogleda kunovečkog Bratstva i Tehničara.

Treći susret koji najavljujemo jest onaj legradskog Graničara i Ferdinandovca. 

Gledajući natjecanja u kojima sudjeluju, Četvrta NL Bjelovar – Koprivnica – Virovitica i Prva ŽNL, dojam je kako Ferdinandovcu pripada uloga favorita.

– Nismo dostigli željenu formu, muče nas sitne ozljede i drugo. Svoju šansu vidimo na domaćem terenu, tim više zbog zakašnjelog ulaska u formu. Kup je prilika za iskorak ekipe i potvrdu dobrih partija kroz prvenstvo. Ne skrivamo želju da odemo što dalje – rekao je trener Ferdinandovca Mladen Karan.

Smatra kako će u Legradu, gdje se igra prva od dviju utakmicu, biti teško, posebice uzme li se u obzir prošla sezona u kojoj su Ferdinandovčani ispali upravo od ovotjednog protivnika.

Ferdinandovac - Drava NP
Mladen Karan // Foto: ePodravina

– Shvatili smo koliko je teško u Legradu doći do rezultata. No, sada smo godinu dana iskusniji, nadam se da će igrači dati svoj maksimum. Bude li tako, s optimizmom ćemo čekati uzvratnu utakmicu na domaćem terenu i dokazati da smo ekipa za visoke ciljeve – izjavio je Karan.

Horvat: “Ferdinandovac je favorit.”

Legrađani su u četvrtome tjednu treninga. Odradili su nekoliko prijateljskih utakmica, dok će im u ovoj s Ferdinandovcem nekolicina igrača nedostajati. Ponovno, razlog je ljetni termin.

– Spremamo se dati sve od sebe, igraju se dvije utakmice, prvu igramo doma i želimo izvući što bolji rezultat. Ferdinandovac je favorit zbog stanja na tablici u netom prekinutoj sezoni. Ali, velim, dat ćemo sve od sebe – siguran je trener Graničara Dražen Horvat.

Iako kaže kako nisu u optimalnoj formi, očekuje zanimljivu utakmicu.

– Svatko će tražiti svoju šansu na svom terenu. Želimo što bolji rezultat, pa ćemo vidjeti za iduću nedjelju – zaključio je Horvat.

Utakmica Ferdinandovca i Graničara igra se sutra, u subotu, u 18 sati, u Legradu.

čitam...