200 svjetiljki

Ferdinandovac u najprometnijim ulicama postavio novu vrijednu LED rasvjetu

Ostatak sredstava do punog iznosa namiriti će se sufinanciranjem Županije te iz proračuna Općine Ferdinandovac.

11:42h
0
Foto: ferdinandovac.hr

Na najprometnijim ulicama u Ferdinandovcu, Tolnica i Dravska, postavljena je nova i učinkovita LED rasvjeta. U spomenutim ulicama svjetiljke su postavljene na svaki stup uz dodatna pojačanja na raskrižjima. Ukupno je postavljeno 200 svjetiljki čime je znatno povećano osvijetljenje a time i sigurnost svih sudionika u prometu, smanjeno je svijetlosno onečišćenje i sada postojeća prometnica zadovoljava standarde osvijetljenja i za prometnice višeg ranga.

Određene uštede ostvariti će se smanjenjem potrošnje električne energije kao i na troškovima održavanja jer postavljene LED svjetiljke imaju 10 – godišnje jamstvo.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 452.875 kuna od čega 70%, odnosno 317.000 kuna sufinancira Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja. Sredstva Ministarstva odobrena su prijavom Općine Ferdinandovac na Javni poziv za sufinanciranje projekata gradova i općina za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2018.

Ostatak sredstava do punog iznosa namiriti će se sufinanciranjem Županije te iz proračuna Općine Ferdinandovac.

U narednom periodu planira se nastavak modernizacije javne rasvjete i u ostalim ulicama na području Općine podnošenjem prijava na dostupne natječaje za sufinanciranje iz nacionalnih ili EU fondova, kao i iz vlastitih sredstava.

Foto: ferdinandovac.hr

čitam...