Ferenčina u Bilbau: Čast nam je igrati s Athleticom, ali želimo dobar rezultat

01:05h
0
120802-ferencina-bilbao

Igrači Slavena Belupa u srijedu su od 20 sati trenirali na čuvenom stadionu San Mames u Bilbau, domu baskijskog ponosa Athletica.

Trener Slavena Roy Ferenčina je nakon treninga održao konferenciju za novinare.

– Athletic je jedna od deset najboljih ekipa na svijetu, što je dokazao kroz nastupe u Europskoj ligi prošle sezone, gdje je stigao do finala. Bit će nam čast igrati protiv takve momčadi, ali došli smo prikazati dobar nogomet i želimo ostvariti dobar rezultat – najavio je Ferenčina.

Smatra da će Bilbao osjetiti izostanak nekolicine kvalitetnih igrača, ali dodaje da su i njihove zamjene kvalitetne. Naglasio je da je i Slaven oslabljen neigranjem Vugrinca i Gregurine.

– Naš narod je ponosan i ima hrabro srce, i mi smo takvi i to smo došli pokazati u Bilbao. Borit ćemo se hrabro, a nadam se da će stadion biti pun. Vjerujem da će to pružiti dodatni motiv mojim igračima i da zbog toga neće biti impresionirani.

Trener Athletica Marcelo Bielsa kratko se osvrnuo na današnju utakmicu 3. pretkola Europske lige koja na stadionu San Mames počinje u 21 sat.

– Imali smo mjesec dana za pripreme, dobro smo radili i spremni čekamo početak sezone. Slaven Belupo je dobra momčad, vidio sam njihove četiri utakmice s početka sezone, igraju hrabar i napadački nogomet. Četiri pobjede sigurno su im podigle i moral – izjavio je Bielsa na konferenciji za novinare.

čitam...