Ferenčina: U Splitu ćemo igrati na kontre i polukontre

16:35h
0
120804-ferencina-press

Nakon gostovanja u Bilbau, Slaven Belupo okreće se hrvatskom prvenstvu i ogledu sa Splitom u Parku mladeži.

– Želja je da ne izgubimo utakmicu, s obzirom da smo imali naporna tri tjedna u kojima smo imali pet jakih utakmica. Igrali smo svaka tri dana, imali smo i naporna putovanja u Irsku i Španjolsku. U Bilbau je bila stvarno zahtjevna utakmica, izgubili smo i noć. Nemamo svježinu, probat ćemo napraviti dobar rezultat, a ako se ukaže prilika, pokušat ćemo dobiti utakmicu – rekao je trener Slavena Belupa Roy Ferenčina.

Momčadi Splita cijeni i zna da u gradu pod Marjanom neće biti nimalo lako.

– Riječ je o iskusnoj momčadi, imaju igrača (Belle) za kojeg su platili nekoliko puta više nego što košta naš najskuplji igrač. Skupili su dobru ekipu, i prošle sezone bili su dobri. Imaju svježinu i domaći teren, a mi im ne možemo nametnuti presing igru jer za to realno nemamo svježinu. Vjerojatno ćemo malo pričekati i probati nešto napraviti na kontre i polukontre – otkrio je trener Farmaceuta.

Igrači Slavena Belupa krenuli su prema Splitu u subotu nakon 12 sati poslije zajedničkog ručka, a putovanje je potrajalo malo dulje zbog gužve na autoputu kod Karlovca i tunela Sveti Rok.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju u 21 sat, uz prijenos na Arenasportu. Sudit će Ivan Bebek iz Rijeke. 

SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Rodić – Purić, Grgić, Bubnjić, Maras – Kokalović, Batarelo – Glavica, Rak, Delić – Bušić. TRENER: Roy Ferenčina.

PRIČUVE: Pelin, Geng, Pilipović, Čanađija, Brlek, Takač, Šaban.

NEDOSTAJU: Gregurina, Vugrinec (ozlijeđeni).

čitam...