Festival folklora opravdao očekivanja

15:50h
0
folklor
081016-folklor-mDrugi međunarodni festival folklora ‘Iz bakine škrinje’ opravdao je očekivanja organizatora, unatoč problemima na koje su nailazili. Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, KUD ‘Petar Preradović’ i KUD ‘Koprivnica’, pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, Grada Koprivnice, Hrvatske turističke zajednice i TZ Koprivničko-križevačke županije organizirali su ovu veliku kulturnu manifestaciju u vremenu od 9. do 12. listopada 2008. u Koprivnici i Đurđevcu. 
Gosti festivala bili su: Verbandstanzgruppe Mürztal, Austrija; FS KUD ‘Franc Ilec’, Loka – Rošnja i FS ‘Vinko Korže’, Cirkovce, Slovenija; FS ‘Toplan’, Giraltovce, Slovačka; FS ‘Boróka’, Barcs, Mađarska te KUD ‘Petar Preradović’ iz Đurđevca i KUD ‘Koprivnica’ kao predstavnici Hrvatske, sveukupno dvjestotinjak sudionika.
– Gosti su nastupili na programima u Đurđevcu i u Koprivnici, upoznali su se s poviješću i turističkom ponudom ovoga kraja i sklopili nova poznanstva. Primljeni su i kod gradonačelnika Koprivnice Zvonimira Mršića te su zaplesali na Zrinskom trgu u Koprivnici. Šteta je što ovom sjajanom glazbeno-scenskom doživljaju nije nazočio veći broj posjetitelja, no oni koji su došli na programe mogli su uživati u raznolikosti nošnji, glazbe i običaja – izjavio je Krešimir Blažek, predsjednik Organizacijskog odbora festivala.