hk podravka

Filip Verčević sedmi na Prvenstvu Europe u Beogradu

Drugi predstavik hrvačkog kluba Podravka na ovom EP u sastavu reprezentacije Hrvatske Valent Delimar borio se u kategoriji do 47 kilograma.

23:53h
0
Foto: HK Podravka

Na održanom Prvenstvu Europe za uzraste starijih dječaka (U15) u Beogradu, Filip Verčević u izrazito jakoj konkurenciji kategorije do 53 kilograma plasirao se na sedmo mjesto.

Iako je bio u donjem, puno jačem ždrijebu od gornjega, Filip je zabilježio dvije pobjede i dva poraza. Natjecateljski dan započeo je pobjedom i to tušem protiv predstavnika iz Srbije, Živkovića, a u drugom kolu, odnosno u 1/8 finala ždrijeb mu je donio reprezentativca Rusije, Zadayana, od kojeg je izgubio tehničkim tušem. Kako je Rus bez teškoća došao do finala, Filipu je bilo omogućeno da produži natjecateljski dan boreći se za plasman do medalje kroz repasaž.

U prvom kolu repasaža ponovno je briljirao i ubilježio drugu pobjedu i to tušem protiv Poljaka Choinjackog. U slijedećoj borbi repasaža bolji od Verčevića bio je Gruzijac Brodladze.

Drugi predstavik hrvačkog kluba Podravka na ovom EP u sastavu reprezentacije Hrvatske Valent Delimar borio se u kategoriji do 47 kilograma.

U prvom kolu bolji od njega bio je Mađar Jordan, no kako Jordan nije otišao dalje od ¼ finala, Delimaru je onemogućen daljnji tijek natjecanja kroz repasaž.

Bez obzira što je izostala medalja, treba napomenuti kako su obojica hrvača Podravke pokazala borbenost i zavidnu hrvačku kvalitetu, a sam nastup i ogromno iskustvo koje su stekli na ovom natjecanju biti će od ogromne važnosti u nastavku njihovih karijera. Treba napomenuti da je ovo prvo organizirano i službeno Prvenstvo Europe za uzraste starijih dječaka u organizaciji UWW (United World Wrestling), svjetske hrvačke asocijacije, a Podravka je na ovom prvijencu imala svoja dva predstavnika.