‘Flamethrower’ snimili novi album i predstavili spot

07:57h
0
120521-flamethrower

Kao uvertiru u novi materijal koprivničkog benda “Flamethrower”,, donosimo vam spot za istoimenu pjesmu. Scenarij su napisali članovi benda, a sve je snimljeno na nekoliko lokacija; napuštena željeznička hala, Strukovna škola Đurđevac, te obiteljska kuća gitariste i pjevača benda. Spot je snimao, režirao i montirao Dario Lepoglavec.

Članovi benda na svoj osebujan način o samom spotu govore „Ovim video uratkom, bend se pokušao osvrnuti na, u današnje vrijeme, vrlo učestale uzroke smrtnosti u svijetu, te ljudsko shvaćanje zagrobnog života.”, iako naglašavaju da smrt nikako ne predstavlja konačni kraj. “Osim toga, cilj je bio gledateljima spota na suptilan način usaditi i neke moralne pouke te ih uputiti da ne varaju svoje bračne drugove ako baš ne moraju, ne ulaze u bilo kakav doticaj s drogom i da budu oprezni dok je u pitanju rad sa strujom.”, kažu koprivnički metalci.

Ovaj je spot najava drugog studijskog albuma Flamethrowera, naslova „The Keeper of Remembrance“ koji će 27. svibnja biti objavljen za koprivničku nezavisnu izdavačku kuću RockLive Records. Album će biti izdan u digitalnom obliku, što znači da će se moći besplatno preuzeti sa RockLive web sitea. Isto tako, album će biti izdan i na CD-u, tako da će svi oni kojima kupovina CD-a i listanje bookleta još uvijek nešto znači, doći na svoje. Posebno je zanimljivo da na ovom albumu gostuje američki heavy metal pjevač Tim Aymar, poznat po svojem radu sa bendovima Control Denied, Pharaoh i Psycho Scream.