Afera vatrogasci

Forjan (HDZ) opleo po V. Želježnjak, Hrg (HSS) je suzdržan

14:38h
0
Ernest Forjan, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Koprivnice // Foto: Arhiva
Ernest Forjan (HDZ) // Foto: Arhiva ePodravina.hr

Forjan je napomenuo da i sada, kao i na početku afere, ostaju pri stavu da gradonačelnica treba podnijeti ostavku.

Ernest Forjan, predsjednik koprivničkog HDZ-a, reagirao je na donešenu nepravomoćnu presudu gradonačelnici Koprivnice Vesni Želježnjak (SDP), prema kojoj je kriva za krivotvorenje putnih naloga.

– Od kad je krenula ‘afera vatrogasci’, jasno smo dali do znanja da tražimo njenu ostavku, prvenstveno iz moralnih razloga te i zato jer je time nanijela sramotu građanima Koprivnice – rekao je Forjan.

Dodao je kako je gradonačelnica tada izjavljivala da će dokazati svoju nevinost te da neće podnijeti ostavku.

– Danas u medijima čitamo odluku suda, gdje je proglašena krivom. Sama se dovela u ovakvu situaciju – ističe on.

Forjan je osim V. Želježnjak, na red pozvao i njenog zamjenika Mišela Jakšića (SDP).

– On je također svjedočio na sudu, što znači da je sve znao i nije prijavio nepravilnosti, već je šutio i valjda čekao svojih pet minuta. Stoga ne čude njegove izjave u medijima: ‘Bit ću gradonačelnik’, par dana prije objave presude  – bio je oštar Forjan.

Napomenuo je da i sada, kao i na početku afere, ostaju pri stavu da gradonačelnica treba podnijeti ostavku.

– Trebala je to učiniti davno prije. Ako već nije snosila moralnu, sada neka snosi političku odgovornost. To je najmanje što može učiniti prema građanima – zaključuje Forjan.

Na današnjem prijmu za medije Branko Hrg (HSS), gradonačelnik Križevaca i predsjednik stranke, bio je suzdržan oko cijelog slučaja.

– Sve mi je to malo nakaradno u našoj državi, našem društvu, da se neke stvari banalnog karaktera toliko razvlače. Ako je nešto bilo krivo, ako se radi o par tisuća kuna, može se odrediti određena kazna i to se jednostavno riješiti, no to se treba regulirati zakonom – rekao je Hrg.

Dodao je da se od toga ne trebaju raditi drame i velike gluposti, a treba li gradonačenica dati ostavku nije želio komentirati.

– Gospođu Vesnu poštujem, ona je moja prijateljica, kolegica i općenito ne želim to komentirati – zaključio je Hrg.