Ska zabava

FOTO 10. Skaville Festival vratio se korijenima

09:30h
0
10. Skaville Festival u Križevcima // FOTO: www.facebook.com/skavillefestival

Skaville Festival uspješno je održao svoje jubilarno deseto izdanje kroz trodnevni program koji je organiziran u Klubu kulture u Križevcima te parku ispred kluba.

Festival je u protekle dvije godine održao dva izdanja na prostoru bivše vojarne u Križevcima uz veliku pozornicu i bogat popratni program, a za svoje jubilarno izdanje pod sloganom #BackToTheRoots odlučio se vratiti svojim korijenima, u klupski ambijent u kojem je festival i nastao daleke 2007. godine.

U petak je održan party program u Klubu kulture na kojem su nastupili Baga Sound i Funk Efemdzemov, uzdanice FMJam kolektiva iz Tuzle, hip hop pokreta i branda čiji su najpoznatiji izdanci Edo Maajka i Frenkie.

U subotu su nastupili ska jazzeri Deep Steady iz Novog Sada koji su otvorili koncert svojim instrumentalima, a nakon njih na pozornicu popeo se talijanski bend The Orobians. Velik broj izvođača na pozornici, instrumenata i puhača stvorio je odličnu zvučnu kulisu i rasplesao posjetitelje ponajviše svojim ska obrada poznatih klasika.

Zadnji bend večeri bio je zagrebački Bamwise koji je svojim energičnim i jako glasnim nastupom pokazao kako i hrvatska dub scena ima aduta koji je na razini engleskih i francuskih trendova.

Nažalost, iako je bio najavljen i francuski bend 65 Mines Street, organizatori su putem društvenih mreža javili kako je ritam gitarist slomio ručni zglob nekoliko dana prije svirke te je bend morao otkazati svoj nastup.

Dnevni program odvijao se ispred prostora Kluba kulture, u obližnjem parku u kojem se održavao i Festival Granje koji je izrađivao skulpturu od granja. Uz pozadinsku reggae i ska muziku, park su okupirali cirkusanti i žongleri koji su zabavljali najmlađe posjetitelje.

čitam...
Loading...