NOVA STRANICA

FOTO Ambiciozni biciklist Jan prešao u slovenski klub gdje će raditi s uspješnim trenerom, Tisaj: Pruža mu se prilika, veliki je radnik

Poznati hrvatski biciklisti Radoslav Rogina i Kristijan Đurasek vozili su kao članovi Perutnine Ptuj.

17:00h
0
Foto: Triatlon team Fran-Jan Facebook

Otvorena je nova stranica u sportskom životu Jana Tisaja, mladog, perspektivnog i prepoznatog koprivničkog biciklista. Nakon Biciklističkog kluba Rotor, Jan će biti dio slovenskog biciklističkog kluba Perutnina Ptuj.

– Jan u novu sezonu kreće s profesionalnim klubom iz Ptuja, jednim od najtrofejnijih u Sloveniji. Dobio je profesionalnog trenera, nekadašnjeg istaknutog biciklista koji radi s kadetima. Ovo je viša razina, polako se kreće u ozbiljnijem smjeru. Njegovih 14 godina idealno je za stvaranje biciklista – objasnio nam je Janov otac Hrvoje Tisaj.

Ambiciozan kakav jest, Jan je pokazao potencijal koji kod kuće ne može razvijati, pa se promjena postavlja kao najbolji mogući izbor.

– Željeli su ga uzeti i dalje s njime raditi. Veliki je radnik, ima svoj cilj. Više puta vozio se među najboljih 10 ili 12 vozača što je, na utrkama u Sloveniji, uspjeh za tako kratki period – kaže Tisaj.

Tijekom posljednjih pet mjeseci trenirao je po programu američke trenerice koja je vodila profesionalnu ekipu. Kako tvrdi otac, vidljiva su značajna poboljšanja na temelju kojih je primjetno kako može voziti teške utrke.

Foto: Triatlon team Fran-Jan Facebook

Također, ohrabruje činjenica da su poznati hrvatski biciklisti Radoslav Rogina Kristijan Đurasek bili dio Perutnine koja ih je lansirala dalje. Očito je kako klub posjeduje tradiciju i znanje, elemente od temeljne važnosti za Jana.

– Otvara se mogućnost ulaska u reprezentaciju. Imat će puno utrka po Italiji, Sloveniji ili Austriji. Kreće pravi biciklistički ciklus, odlazit će na jake toureve, tražiti svoj put. I dalje ćemo raditi po programu trenera, kontrolirat ću ga i pratiti. Jedanput tjedno ići će u Ptuj kako bi trenirao s vršnjacima. Ne znamo kamo ga život može odvesti, ali pruža mu se velika prilika – rekao je Tisaj.

Foto: Triatlon team Fran-Jan Facebook
Foto: Triatlon team Fran-Jan Facebook
Foto: Triatlon team Fran-Jan Facebook
Foto: Triatlon team Fran-Jan Facebook

čitam...