dodijeljene gradske stipendije

FOTO Ana Marija Strnad: Stipendija puno znači jer pored studentskih obaveza nemam vremena za rad

14:00h
0
Dodjeljene stipendije studentima // Foto: koprivnica.hr

Grad Koprivnica sklopio je nove ugovore sa studentima za akademsku godinu 2016/2017.

Ugovore su danas studentima uručili Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika, Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika i Darko Ledinski, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti i europske poslove.

– Svima vam želim da ove godine na upisanim fakultetima ostvarite ciljeve koje ste si postavili te u konačnici nakon završetka školovanja da pronađete željeni posao. Iz godine u godinu broj studenata koji stipendiramo raste i osobno smatram da to nije nešto što se isplaćuje iz proračuna već nešto što se ulaže iz našeg proračuna, a to ćemo i dalje poticati jer budućnost ovog grada je na vama – rekao je Mišel Jakšić.

Grad Koprivnica stipendira redovne studente s područja Grada Koprivnice na preddiplomskom i diplomskom studiju, a koji imaju prijavljeno prebivalište na području Grada Koprivnice i to u neprekinutom trajanju od najmanje dvije godine. Ovogodišnja stipendistica je i Ana Marija Strnad.

Ana Marija Strnad // Foto: koprivnica.hr

– Stipendija mi znači jako puno jer pored studentskih obaveza nemam vremena za rad, fakultet mi je na prvom mjestu – rekla je Ana Marija Strnad, studentica na Sveučilištu Sjever.

Stipendije studentima s područja Grada Koprivnice u akademskoj godini 2016./2017. iznose 550 kuna mjesečno za studiranje u Republici Hrvatskoj, odnosno 1.100 kuna za studiranje van Republike Hrvatske, a sredstava za isplatu stipendija osigurana su u Proračunu Grada Koprivnice. U Proračunu ove godine planirano je za isplatu studentskih stipendija preko tri milijuna kuna. Nove ugovore potpisalo je 159 studenata i njima će u siječnju biti isplaćena stipendija za mjesec listopad, studeni i prosinac 2016. godine te će im se dalje redovno stipendije isplaćivati svaki mjesec. Trenutno grad stipendira oko 500 studenata.

Korisnik stipendije koji završi studij kao redovni student, u roku od jedne godine od završetka zadnjeg semestra studija, oslobađa se u potpunosti od obveze vraćanja primljenog iznosa stipendije, a postoje i brojne druge pogodnosti za studente.

čitam...
Loading...