Projekt Odjek

FOTO Asistentica u nastavi Sonja Cikuš: Djeca su sretna i ponosna jer imaju nekog samo za sebe

16:00h
0
Završna konferencija projekta Odjek // Foto: Matija Gudlin

U koprivničkom Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko Sunce danas, u ponedjeljak, održana je završna konferencija projekta Odjek – odrastanje u jednakosti.

Cilj ovog projekta je olakšati i unaprijediti integraciju učenika s teškoćama u razvoju, njihov svakodnevni rad u nastavi, učenje i socijalizaciju. Djeci s teškoćama u razvoju dodijeljeni su pomoćnici u nastavi koji su djeci olakšali prolaženje nastavnog procesa i uspostavljanje i razvoj prijateljskih odnosa u školi.

– Kad pričamo o pomoćnicima u nastavi to je stvarno jedan fenomenalan projekt za ovaj grad, na taj način pomažemo da se djeca s teškoćama u razvoju čim brže aklimatiziraju i integriraju i da im stvarno damo jednu veliku pomoć da stanu na vlastite noge – izjavio je Mišel Jakšić, V.D. gradonačelnika Koprivnice.

Projektom su obuhvaćene koprivničke osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, Braća Radić, Đuro Ester i COOR Podravsko sunce.

– Ovo je jako lijepa priča i želim zahvaliti Podravskom Suncu koje je uložilo jako puno od sebe, a izuzetno nam je drago da smo u projektu dobili suradnju sa svim koprivničkim osnovnim školama – dodao je Jakšić.

U projektu je kroz aktualnu školsku godinu sudjelovalo ukupno 24 djece s 23 pomoćnika od kojih je jedan radio s dvoje djece. Pomoćnici koji su uključeni u ovaj projekt bile su nezaposlene osobe.

odjek_coor_ps_06062016_04_mg
Sonja Cikuš, asistentica

– Rad u ovoj školi bila je moja želja, oduševljena sam i nemam zamjerke. Radim isključivo s jednim djetetom, pomažem mu u kretanju, čitanju, pisanju i ostalim svakodnevnim zadacima. Djeca jako dobro reagiraju na našu pomoć, sretni su i ponosni jer imaju nekog samo za sebe – rekla nam je Sonja Cikuš, asistentica u trećem razredu Podravskog Sunca.

Osnovna škola Đuro Ester ove školske godine ima troje učenika s teškoćama u razvoju i svaki od njih dobio je pomoćnika u nastavi.

– Izuzetno je velika potreba za takvim ljudima i nadamo se da će taj projekt i dalje živjeti i da ćemo i dalje imati te ljude u našoj školi – rekla je Sanja Prelogović, ravnateljica Osnovne škole Đuro Ester.

Projekt Odjek financiran je kroz europski socijalni fond s preko milijun kuna, a potpomognut je i sredstvima grada Koprivnice.