mladića čekala policija

FOTO Baki Neđeljki već peti puta skršili ogradu: Čuli smo škripu guma i odjednom je Audi bil u dvorištu, kupil si je tak velikog auta, a nema ni vozačku

Čula sam udarac i izašla van vidjeti što je bilo. Primila sam se za glavu i zajaukala, već sam na živce dobila. Nisam u tom trenu znala jel još netko s njim ili nije. Od šoka i nervoze počela sam vikati, priča nam baka.

12:00h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Subotnje predvečerje bilo je užasno nemirno za Neđeljku Jaić iz Reke kraj Koprivnice. U ogradu njene kuće velikom brzinom zabio se mladić (18) bez vozačke u Audiju i ogradu je doslovno pomeo iz temelja. O toj nesreći pisali smo OVDJE, a danas smo razgovarali i s vidno potresenom vlasnicom i njenim sinom koji živi jedan kućni broj dalje.

– Bio sam vani i vidio što se dogodilo, čuo sam škripu guma i odjednom je auto bio u dvorištu. Ograda se činila kao da je od stiropora kad je auto uletio u nju, samo se rasprsnula. Kupil’ si je tak’ velikog auta. Njih ima jedno devet braće, tu su iz Reke – rekao nam je gospođin sin Miloš. Puna im je kapa svega, pogotovo baki koja samo što ne dobije živčani slom, kažu.

– Gledala sam televizor kad se to sve dogodilo. Čula sam udarac i izašla van vidjeti što je bilo. Primila sam se za glavu i zajaukala, već sam na živce dobila. Nisam u tom trenu znala jel još netko s njim ili nije. Od šoka i nervoze počela sam vikati – kaže nam Neđeljka koja je vidno uznemirena. Otkriva nam kako pije tablete za smirenje.

Mladić je izašao na suvozačeva vrata van, a Miloš je pojurio vidjeti da nema još nekog u autu. Srećom, 18-godišnjak je bio sam i bez nekakvih ozljeda, ruke mu je ‘krasila’ tek pokoja ogrebotina.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Policija je stajala 500 metara dalje, ispred dućana u Reki, i imali su dojavu da iz Križevaca dolazi Audi koji vozi jako brzo. Tamo su ga dočekali, mahali mu da se zaustavi, no on je samo produžio i pokušao im pobjeći. Policija je krenula za njim. Taman je pokušao skrenuti u sporednu ulicu da se sakrije, ali zbog velike brzine nije mogao do kraja ‘smotati’ pa se zabio u našu ogradu – kaže nam Miloš i pokazuje gdje se to dogodilo. Mladić je  prošao točno između bandere i prometnog znaka pa ‘pogodio’ ogradu.

Zadnji stup mu se nabio u motor, a druga dva stupa su se rasprsnula. Što je najgore, minutu prije toga susjeda je dijete gurala u kolicima. Na vrijeme je otišla u svoju ulicu, dvorište, pričaju nam.

Foto: Ivan Balija
Sin Miloš // Foto: Ivan Balija

Dalje niz ulicu postavljena je kamera koja snima brze vozače, ali ona nije usporila promet, govore Jaići, jer svi znaju gdje je pa uspore, a onda nastave voziti po želji. Ogradu su mijenjali više puta, Neđeljka govori kako su se već pet puta zalijetali u njihovu ogradu. I svaki put iz osiguranja su došli napraviti očevid kako bi se ograda što prije počistila i obnovila.

– No, sada nešto ‘šteka’ s osiguranjem, nekakvi su zastoji u svim papirima, pa je ograda i dalje razbacana po dvorištu. Veliki su to betonski blokovi i stupovi koje nije lako samo tak’ očistiti. Navući će običnu žicu od stupa do stupa sve dok se ne popravi, govori nam Neđeljka. Dotad, kod svakog izlaska na dvorište rastrgana ograda podsjećat će ju na prometnu nesreću.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

 

čitam...