svim na zemlji mir i veselje

FOTO Barbara Othman i Žiga nastupili na koncertu u Pitomači

09:00h
0
Barbara Othman i Žiga na koncertu u Pitomači // Foto: Barica Mihoković

U Župnoj crkvi svetog Vida u Pitomači 29.12.2016. godine održan je koncert pod nazivom Svim na Zemlji mir i veselje.

Otvorili su ga domaćini, Zbor župne crkve svetog Vida Pitomača, božićnom pjesmom Svi kraljevi svijeta vidješe.

Slijedio je zajednički nastup gostiju, Barbare Othman i Mirka Švedaka – Žige, božićnim melodijama Veselje ti navješćujem  i Kirje lejsom, pa solistički Mirko Švedak sa spletom  božićnih melodija na međimurskom dijalektu i Tri kralja jahahu i najavio da će svi prisutni na koncertu biti darivani CD-om  pod nazivom Tri kralja jahahu sa 12 odabranih melodija, a biti će to dar Općine Pitomača.

Izmjenjivali su se solo nastupi i u duetu Barbare i Žige, sve u pratnji klaviriste, profesora Bernarda Dugana. Potom su nastupili TS Svirci moji. Odsvirali su i otpjevali U to vrijeme godišta , a nakon toga pratili izvođenje božićnih melodija pojedinačno i u duetu: Oj djetešce moje drago, Oj pastiri čudo novo, Djetešce nam se rodilo, Što sad nebo navješćuje, raspjevanih  Barbare i Mirka. Pridružio i se pitomački Župni zbor. Zajedno su izveli melodiju  Sretan ti Božić, narode moj.

Bila je to čarobna večer, puna radosti, ljubavi i mira, kako su to naglasili voditelji koncerta, spominjući toplinu odnosa majke i djetešca i uspomene na kardinala Alojzija Stepinca.

Na kraju se svim posjetiocima, Župnom zboru, Barbari, Žigi i TS Svirci moji u ime organizatora Centra za kulturu Drago Britvić zahvalio se župnik vlč. Ivica Puškadija i svima čestitao sretnu i blagoslovljenu 2017. godinu.

čitam...