U(ČITAJ MI) KNJIŽNICU

FOTO Bibliobusna služba otvaranjem književnih kutaka u osnovnim školama potiče čitanje i popularizira široki fond

Cilj akcije, kojom se ostvaruje potpora školskim knjižnicama, jest popularizacija velikog fonda koji zbog kapaciteta vozila ne stane na police bibliobusa.

11:24h
0
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

U (čitaj mi) knjižnicu slogan je akcije otvaranja i poticanja otvaranja malih knjižnih kutaka u osnovnim školama koju je pokrenula bibliobusna služba Knjižnice i čitaonice Frana Galovića.

Akcija se ostvaruje posudbom većeg broja odabranih naslova, a u dogovoru s knjižničarima i nastavnicima te prema željama učenika pojedine škole. Dio je izrazio želju za slikovnicama i stripovima te enciklopedijama, dječjim romanima i znanstvenim priručnicima.

Cilj akcije, kojom se ostvaruje potpora školskim knjižnicama, jest popularizacija velikog fonda koji zbog kapaciteta vozila ne stane na police bibliobusa. Tu su, također, i poticanje čitanja i druženja, promoviranje nove građe i motiviranje učenika da dođu u bibliobus.

Male knjižnice i književni kutci nicat će u malim školama. Škola u Repašu, koju bibliobus inače ne obilazi, te škole u Koprivničkim Bregima, Sokolovcu, Ferdinandovcu i Kunovcu već su se uključile u akciju.

Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Foto: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

čitam...
Loading...