Europski tjedan mobilnosti

FOTO Bicikli svih boja, oblika i veličina, na moru, zemlji ili u zraku zahvaljujući mališanima ukrasili Gradsku vijećnicu

Gradonačelnik Mišel Jakšić s veseljem je razgledao crteže mališana i nagradio ih bojicama i balonima za njihov trud u uljepšavanju vijećnice i sudjelovanju u Europskom tjednu mobilnosti.

15:03h
0
Europski tjedan kretanja, izložba
Foto: Matija Gudlin

Bicikli raznih boja, oblika, s dva ili tri kotača, neki voze po zemlji, a neki čak i po vodi… Sve se to može vidjeti u zgradi koprivničke vijećnice.

Nažalost, ne radi se o pravim biciklima (još), nego o umjetničkim radovima učenika 2. c razreda Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski. Oni su povodom Europskog tjedna mobilnosti na papir stavili svoje vizije omiljenog prometala mnogih Koprivničanaca.

– Od prvog razreda volim u njima buditi svijest o zdravom načinu kretanja, svake godine uključujemo se u Europski tjedan mobilnosti. Odabrali smo bicikl zato što je Koprivnica Grad bicikala, ima ih posvuda i djeca su upoznata s njima i svi ih voze, a tako su nastali i ovi veseli bicikli – opisala nam je učiteljica malih kreativaca Đurđica Pošta.

Europski tjedan kretanja, izložba
Jakov Salajpal // Foto: Matija Gudlin

Među biciklima na zidu hodnika vijećnice našao se i onaj Jakova Salajpala, koji ga je zamislio i kao vozilo za vodu.

– Dva sata smo crtali bicikle, koristili smo debeli marker, flomastere u boji, kolaž i olovke. Nacrtao sam ga tako da sam doma pogledao bicikl i precrtao ga. Volim se i voziti na biciklu s mamom i tatom – rekao nam je Jakov.

I Zita Husnjak ukrasila je zid svojim umjetničkim djelom.

– Nacrtala sam bicikl, učiteljica mi je rekla kako, nije mi bilo teško. Volim i inače crtati, a sada sam crtala flomasterima – otkrila nam je Zita.

Gradonačelnik Mišel Jakšić s veseljem je razgledao crteže mališana i nagradio ih bojicama i balonima za njihov trud u uljepšavanju vijećnice i sudjelovanju u Europskom tjednu mobilnosti.

Europski tjedan kretanja, izložba
Zita Husnjak // Foto: Matija Gudlin

– Zahvaljujem im što su malo osvježili ulaz u našu vijećnicu svojim umjetničkim crtežima. Nadam se da će biti s nama i na Europskom tjednu mobilnosti, nekad s crtežima, a nekad možda i biciklima. Lijepo je što se sve više mladih zahvaljujući školama i vrtićima uključuje u Europski tjedan mobilnosti i ide za onom sintagmom ‘u zdravom tijelu zdrav duh’ – zadovoljan je gradonačelnik.

Manifestacija je počela u subotu, a traje sve do 22. rujna. Pogledajte ovdje koji su sve sadržaji i aktivnosti pripremljeni.

Loading...