zdrav život

FOTO Biciklijada okupila brojne građane željne rekreacije, Jakšić: Čak nas i Vlada kopira

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić izuzetno je sretan zbog velikog odaziva na biciklijadu. 

11:30h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Povodom Europskog tjedna mobilnosti koji se obilježava pod sloganom Krećite se s nama danas se održava Dan na dva kotača, odnosno Biciklijada na kojoj uz Gradsku upravu sudjeluju i građani željni rekreacije i zdravog života.

Članica uprave Komunalca Dubravka Horvat naglasila je kako Komunalac rado podržava ovakve akcije.

– Komunalac se kao i svake godine uključuje u Europski tjedan mobilnosti tako da se već prvi dan uključio u Dan zaštite ozonskog omotača. Potom smo s djecom učili o odvajanju otpada i svemu onome što je potrebno da bi nam život na zemlji bio zdraviji. Nakon toga smo djecom prošli našom tržnicom i učili o zdravlju kroz prehranu, voću i povrću. Kroz bazene Cerine provodimo sve aktivnosti kontinuirano, a koje su vezane za zdravlje. Danas se kroz ovu biciklijadu uključujemo i u tjedan kretanja – rekla je D. Horvat.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić izuzetno je sretan zbog velikog odaziva na biciklijadu.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

– Meni je jako drago da nas je i Vlada počela kopirati vezano za naš Europski tjedan mobilnosti. Lijepo je da su i oni krenuli s takvim aktivnostima. Naša tradicionalna biciklijada danas ima rutu od Gradske uprave do Društvenog doma u Reki. Ići ćemo po novoj spojnoj cesti Reka-Starigrad. Drago mi je da svake godine imamo lijepi odaziv i da ekipu iz Gradske uprave to veseli – naglasio je.

Jakšić je istaknuo i važnost Zelene čistke koja je na redu sutra.

– Zelena čistka je postala tradicija u našem gradu. Drago mi je da postoji interes, da dobivamo puno prijedloga kamo da idemo sa Zelenom čistkom. Imamo i lijep odaziv sugrađanki i sugrađana. Ono što je važnije od samog okupljanja je da pošaljemo poruku da nije dobro stvarati divlje deponije, zagađivati okoliš i da nemamo drugu kuglu, osim ove zemaljske na kojoj živimo. Nadamo se da ćemo doprinijeti tome da se i dalje diže svijest o čuvanju okoliša i pravilnom razvrstavanju otpada – rekao je gradonačelnik i sjeo na bicikl te otvorio i ovogodišnju tradicionalnu biciklijadu. 

čitam...