10. ROĐENDAN

FOTO Biciklistički klub Rotor proslavio je veliki jubilej, Tisaj: Polako vraćamo atmosferu, sakupit ćemo glave i vidjeti što možemo

Predsjednik kluba, iako nije bio njegovim članom otpočetka, zadovoljan je kako se radilo. Sada, pak, ima ideju kojom želi dodatno promovirati biciklizam i privući mlade bicikliste.

13:44h
0
Foto: Biciklistički klub Rotor Koprivnica Facebook

Veliki, 10. rođendan Biciklističkog kluba Rotor proslavljen je u subotu ugodnim druženjem članova. Aktualni predsjednik Hrvoje Tisaj, koji se na toj poziciji nalazi posljednjih godinu dana, dok je član kluba četiri godine, zadovoljan je aktualnim položajem.

Prisjeća se kako su se entuzijasti tada okupili s ciljem promocije biciklizma, nakon čega su kroz klub prošli mnogi. Danas, pak, broje 63 člana, nudeći razne pogodnosti i popuste kroz, primjerice, obiteljski paket. Natjecateljski dio kluba, koji predvode Kristina Lukačević, Branimir Buhić ili Jan Tisaj, ostvaruje zapažene rezultate na hrvatskoj sceni.

– Drugi dio, rekreativni, druži se, vozi i odlazi na zajedničke vožnje. Ljudima omogućujemo pripadnost i povezivanje s drugim destinacijama, smanjujemo troškove prilikom vožnje – navodi Tisaj.

Foto: Biciklistički klub Rotor Koprivnica Facebook

Kako je i rekao, Tisaj nije otpočetka dio kluba, ali smatra kako se vrlo dobro radilo. Ističe, pritom, MTB utrku koju je njegov prethodnik Siniša Herman vrhunski organizirao, privukavši goste iz susjednih zemalja koji su prepoznali ljepote našeg krajolika.

– Slobodno vrijeme, entuzijazam koji su ljudi mogli ponuditi bio je problem. Možda je došlo do zasićenja. Polako vraćamo atmosferu, sakupit ćemo glave i vidjeti što možemo – tvrdi.

U skladu s time, Tisaj razrađuje ideju, plan kojim bi uključio školske ustanove.

– Djeca su sve. Vjerujem da je to put kojim bismo mogli prepoznati mlade bicikliste, ali moramo biti svjesni da nemamo trenera u klubu, a ni Koprivnici, koji bi s njima radio. Hrvatska biciklistički savez otvorio je mogućnost prekvalifikacija i educiranja. Razgovarali smo u klubu, možda se netko od nas odazove. Bez papira se ništa ne može – smatra Tisaj koji na temelju profesionalnih treninga radi sa svojim sinom.

čitam...