zimske radosti

FOTO Bili smo na đurđevačkom klizalištu, mališani uživaju na ledu

Na atraktivnom klizalištu veličine 375 m2 brojni školarci, vrtićarci, ali i ostali građani i gosti moći će uživati sve do 17. siječnja 2021. godine.

17:30h
0
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija

Na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu otvorena je ovogodišnja sezona klizanja. Prvi su na klizaljke stali učenici 4.c razreda Osnovne škole Đurđevac koji su na klizalište stigli u pratnji učiteljice i ravnatelja škole Danijela Domišljanovića. Prve klizače dočekao je gradonačelnik Hrvoje Janči koji je otvorio klizalište.


– Iznimno mi je drago što je naše klizalište započelo s radom, djeca su svaki dan obilazila i nadgledala radove te su jedva dočekala otvorenje. Pohvalio bih naše udruge, ustanove i sve koji su se uključili u postavljanje klizališta. Besplatno je za djecu s područja Đurđevca koja će se jednom dnevno moći klizati besplatno, a za djecu iz okolnih općina osigurana je gratis karta za tri posjeta. Želimo da klizalište i ove godine živi svaki dan, ali i da našim najmlađima omogućimo ono što mi kao mali imali. Iako je klizalište ograničeno brojem klizača, vjerujem da će svi stići na red te ovim putem pozivam svu djecu i roditelje da iskoriste ovo blagdansko vrijeme i posjete Advent u Đurđevcu te se okušaju na ledu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči te je dodao kako se nada da će snijeg upotpuniti đurđevačku adventsku priču.

Rad klizališta je organiziran sukladno propisanim mjerama i preporukama za rad klizališta na otvorenom od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo uz napomenu da je klizanje na vlastitu odgovornost.

Svi klizači obavezni su nositi kapu i rukavice te se pridržavati propisanih mjera kao što je održavanje socijalne distance, dezinfekcija ruku, nošenje maske, uz mjerenje temperature i popis evidencije koje će voditi djelatnici na klizalištu sukladno preporukama. Broj klizača ograničen je na 20, dok je krug klizanja ograničen na pola sata.

Cijena klizanja je 10 kuna, a najam klizaljki 5 kuna. Djeca s područja grada Đurđevca imaju dnevno 30 minuta gratis klizanja.

Na atraktivnom klizalištu veličine 375 m2 brojni školarci, vrtićarci, ali i ostali građani i gosti moći će uživati sve do 17. siječnja 2021. godine.

 

čitam...