RADOVI NA PODRUČNOJ ŠKOLI VINICA

FOTO Bili smo u školi na Vinici, oprema se kuhinja i blagovaonica te uređuje sanitarni čvor: Istovremeno će ju koristiti svi učenici

Osim blagovaone opremljena će biti i kuhinja veličine 15 kvadratnih metara koja će zadovoljiti sve sanitarne uvjete da se u njoj može posluživati, ali i pripremati hrana

15:00h
0
vinica kolaz

Radno je ovih dana u Područnoj školi Vinica. Nakon što je sanirano krovište objekta, nastavlja se s ulaganjem u infrastrukturu školske zgrade.

Riječ je o radovima rekonstrukcije odnosno izgradnje i opremanja kuhinje i blagovaonice te rekonstrukcija sanitarnih čvorova, vrijednima 819 tisuća kuna osiguranih u gradskom proračunu. Za sada sve ide prema zacrtanim planovima, s naglaskom da su sanitarni prostori već uređeni i u funkciji, potvrdili su nam iz gradske Uprave.

U ovom školskom objektu u jednoj smjeni boravi oko 35 učenika. Nova blagovaona prostirat će se na površini od 40 četvornih metara što će zadovoljiti navedeni kapacitet učenika, a svi će je moći koristiti istovremeno.

Osim blagovaone, opremljena će biti i kuhinja veličine 15 kvadratnih metara koja će zadovoljiti sve sanitarne uvjete da se u njoj može posluživati, ali i pripremati hrana.

Dograđen je također i hodnik koji će povezivati novouređene prostorije sa školom te prilaz, odnosno rampa za osobe s invaliditetom.

Po završetku radova omogućit će se i proširenje zbornice što će doprinijeti kvalitetnijem radu učitelja i ostalog osoblja škole.

Radovi su započeli krajem srpnja, a završetak istih se očekuje do kraja godine.