NOVOIMENOVANI

FOTO Biskup Križevačke eparhije Milan Stipić stigao u goste županu: Drago nam je što je središte vraćeno u Križevce

Dobili ste veliko povjerenje i siguran sam kako ćete ambicije pretvoriti u projekte koji će dati velikih rezultata u duhovnom rastu stanovnika županije, rekao je župan

08:49h
0
Foto: Koprivničko-križevačka županija

Novoimenovani biskup Križevačke eparhije mons. Milan Stipić s katedralnim župnikom o. Mihajlom Simunovićem primljen je od strane župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena.


– Vjerujem kako ste u svojem poslanju i u novoj ulozi koju ćete obnašati već isplanirali mnogo zadataka i ciljeva, a posebno nam je drago što ste tijekom upravljanja eparhijom kao apostolski administrator u dogovoru sa Svetom Stolicom prije nekoliko mjeseci vratili sjedište Križevačke eparhije u Križevce – rekao je Koren, dodavši kako u županiji djeluju tri biskupije, što je “veliko duhovno i kulturno bogatstvo za stanovnike.”

Važno je, kaže, brinuti o dobrom funkcioniranju vjerskih zajednica.

– Županija u okviru svojih mogućnosti svake godine sufinancira programe i projekte vjerskih zajednica te obnavlja sakralne objekte jer očuvanje kulturne baštine jedno je od temelja opstojnosti našeg naroda i tradicije. Dobili ste veliko povjerenje i siguran sam kako ćete ambicije pretvoriti u projekte koji će dati velikih rezultata u duhovnom rastu stanovnika županije – nastavio je.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

– Bez materijalnog se ne može, no ono u konačnici ništa ne vrijedi ukoliko ne radimo na bogatstvu duha i projektima koje će biti usmjerene na okupljanje djece i obitelji, vjernika i onih koji vjeru tek traže u živu crkvu i zajednicu koja će ponuditi duhovni napredak. Naša eparhija je teritorijalno vrlo široka i drago nam je da je središte ponovno vraćeno u Križevce jer ondje povijesno i pripada. Želimo biti poveznica među ljudima kroz naše duhovne i kulturne sadržaje kojih je uistinu mnogo. Zahvalni smo na pomoći koju ste nam pružali svih ovih godina, suradnja je od izuzetnog značaja i siguran sam kako ćemo odnose još više produbiti na korist svih ljudi koji žive na ovom području – rekao je biskup Stipić.

Uspjeh u radu biskupu Stipiću poželjeli su zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manje Ana Mušlek i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić.

Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija
Foto: Koprivničko-križevačka županija

čitam...