Obnova u centru Đurđevca

FOTO Bivša zgrada policije dobiva novo krovište i stolariju, toplinsku ovojnicu i moderan sustav rasvjete

Projektom se predviđa zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja.

09:21h
0
Foto: djurdjevac.hr

Bivša zgrada policije u Đurđevcu nalazi se u samom centru grada, a trenutno je, kako piše na službenoj stranici Grada Đurđevca, neučinkovita zbog energetski neučinkovite stolarije, brojnih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja.

Upravo zbog svega navedenog, a kako prenosi Grad Đurđevac na svojoj službenoj stranici, kreće se s energetskom obnovom spomenute zgrade. Početkom ovog tjedna održan je sastanak, a jučer je u u potpunosti ispražnjena zgrada, preseljene su arhive i namještaj te će idući tjedan krenuti radovi na unutrašnjem uređenju zgrade.

Projektom se predviđa zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se očekuje da će se smanjit potrošnja toplinske energije za 66,94 posto te će se ujedno povećati kvaliteta i standard korištenja zgrade.

Vrijednost projekta iznosi oko 7,4 milijuna kuna, a Grad Đurđevac je osigurao sufinanciranje preko dva natječaja – Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te Ministarstva regionalnog razvoja i to u ukupnom iznosu 3,8 milijuna kuna.

Hrvoje Janči // Foto: Matija Gudlin

– Nadam se da će nas vremenske prilike dobro poslužiti te da ćemo i ovaj projekat završiti u roku. Prošle godine je policija preseljena u zgradu Javne vatrogasne postrojbe, dok su službe za izdavanje osobnih dokumenata preseljene u zgradu Gradske uprave. Nakon toga je zamišljeno da se ova zgrada obnovi da u njoj budu sve gradske službe i ostale službe za rad sa građanima, kako bi građani mogli administrativne poslove obaviti na jednom mjestu u gradu. Ova zgrada bit će napravljena u stilu nove zgrade inkubatora – objasnio je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Izgled buduće zgrade // Izvor: Grad Đurđevac
Izgled buduće zgrade // Izvor: Grad Đurđevac

čitam...