STROJEVA - NEMA

[FOTO] BIZARNO Čižmak je Halauku platio glavnicu za gnojivo, no sada traži kamate. Danas je s policijom došao po strojeve, evo što se dogodilo

Dok Halaukova strana tvrdi kako su skriveni, Ambasadorova dodaje da su na polju.

13:20h
0
Foto: Ivan Balija
Goran Halauk u pratnji odvjetnika, sudskog ovršitelja i dvojice policajaca došao je po strojeve Dragutina Čižmaka. No, ponovno ništa // Foto: Ivan Balija

Razgovarat ću s odvjetnikom, pokušat ćemo u što kraćem roku doći s policijom kako nas ne bi imali što pitati smijemo li ući u dvorište ili ne, najavio je bjelovarski poljoprivrednik Goran Halauk krajem ožujka kada je u pratnji sudskog ovršitelja i odvjetnika u sklopu ovrhe došao u Đelekovec, u dvorište Dragutina Čižmaka zvanog Ambasador, kako bi mu uzeo poljoprivredne strojeve.

Podsjetimo, Halauk je ispričao kako je Čižmaku prije osam godina dao 126 tisuća kuna vrijedno umjetno gnojivo. S obzirom da dug nije platio, a u međuvremenu su prošli brojna ročišta, početkom godine trebali su Čižmaku uzeti priključno vozilo John Deere, četiri priključna vozila Tehnostroj DP te radni stroj John Deere.

No, ni Čižmaka ni strojeva tada nije bilo. Marija, majka poznatog podravskog poljoprivrednika, tom je prilikom izjavila kako je njezin sin Dragutin bolestan te je bio kod doktora.

– A on je došao, sve hoće uzeti, ja to ne dopuštam. Nema dugovanja, to je takav čovjek. Sve je to riješeno, ali on je takav čovjek, neka bude. Nekako će se riješiti. Bude si i moj sin uzeo odvjetnika. Ne može to tako biti, došao je u nečije dvorište i tu bi gospodario. S njim se ne možete dogovoriti, on je takav čovjek. Probali smo se dogovoriti, ali što je, tu je – izjavila je tada Ambasadorova majka.

Foto: Ivan Balija
Halauk je situaciju pratio iz automobila jer ima zabranu prilaska Čižmaku na manje od 50 metara // Foto: Ivan Balija
Glavnica je plaćena 2. travnja, Halauk sada traži kamate

Danas, par mjeseci nakon prvoga dolaska, priča se nastavila.

Halauk, njegov odvjetnik Zorislav Krivačić, sudski ovršitelj i dvojica policajaca stigli su po navedene strojeve. Osigurali su i dvojicu vozača koji su ih trebali prevesti. No, kući su se vratili onako kako su i došli – bez strojeva.

Halauk je kazao kako Čižmaku ne smije prilaziti na manje od 50 metara jer ima izdanu mjeru opreza. Današnji proces tako je promatrao smješten u automobilu parkiranom preko puta Čižmakove kuće.

Foto: Ivan Balija
Dragutin Čižmak // Foto: Ivan Balija

– Istukao me, skoro me ubio. Ima pravomoćnu presudu, dvije godine zatvora ako mi se približi ili nešto kaže. A on se tamo na ulici smije – govorio je Čižmak, potom zamolivši “organe vlasti da ga udalje”, iako u tome trenutku nisu bili blizu jedan drugome.

Ambasadorov odvjetnik Zoran Švaco isto je potvrdio, rekavši kako je Halauk njegovu klijentu prijetio smrću zbog čega je mjera i određena od strane Općinskog suda u Velikoj Gorici.

Od dvojice odvjetnika saznali smo da je glavnica u iznosu 126 tisuća kuna plaćena 2. travnja ove godine. Ali, Krivačić je otkrio kako sada potražuju kamate koje, kažu, iznose 134 tisuće kuna. Švaco je, pak, dodao kako njegov klijent i to planira podmiriti.

Foto: Ivan Balija
Goran Halauk // Foto: Ivan Balija

Dakle, u Čižmakovu dvorištu strojeve nisu pronašli. Dok Halaukova strana tvrdi kako su skriveni, Ambasadorova napominje da su na polju. Druge nisu mogli uzeti te je ovrha ponovno odgođena.

– Drugi smo put pokušali izvršiti ovrhu. Drugi put bezuspješno. Napravili smo mali pomak – baka nas je pustila u dvorište. Strojeva ponovno nema, ponovno su skriveni. Pitali smo gdje su. Sudski ovršitelj rekao je da ne želi tražiti strojeve. Tko ga pita želi li? To mu je posao. Moj će odvjetnik tražiti njegovo izuzeće kako bi došao čovjek kompetentan za taj posao. To je sve što imam za reći – zaključio je Halauk.

Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija
Foto: Ivan Balija