Ulaganje u sigurnost

FOTO Blizu škola postavljena solarna signalizacija za upozoravanje vozača

Cijena jednog kompleta signalizacije iznosi 20.000 kuna, a na području Križevaca je iz programa ove godine uloženo oko 60.000 kuna.

14:17h
0
Foto: krizevci.hr

Uoči početka nove školske godine u Križevcima su u blizini škola postavljeni LED svjetlosni radarski uređaji s fotonaponskim napajanjem koji upozoravaju vozače da se približavaju pješačkom prijelazu.

Do sada je ovakva signalizacija postavljena u blizini Osnovne škole Ljudevita Modeca i Osnovne škole Vladimir Nazor, a ove godine postavljena je na pješačkom prijelazu koji vodi prema sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Potočkoj ulici, potom ispred Područne škole Glogovnica i na nepreglednom zavoju i prijevoju u Velikom Ravnu.

Ova signalizacija postavljena je u sklopu programa povećanja sigurnosti školske djece koju provodi Županijska uprava za ceste Križevci, a sukladno dogovoru s Gradom Križevcima.

Program će se nastaviti i sljedeće godine sukladno financijskim sredstvima. Cijena jednog kompleta signalizacije iznosi 20.000 kuna, a na području Križevaca je iz programa ove godine uloženo oko 60.000 kuna.

Foto: krizevci.hr
Foto: krizevci.hr
Foto: krizevci.hr

čitam...