Spomenar dr. Ivana Ivančana

FOTO Bogatim programom prisjetili se poznatog Molvarca Ivana Ivančana

11:35h
0
Spomenar dr. Ivana Ivančana // Foto: molve.hr

Pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a povodom 10. obljetnice smrti dr. Ivana Ivančana, u Molvama je od 26. do 28. kolovoza održana trodnevna manifestacija – Spomenar dr. Ivana Ivančana.

Manifestacija je započela promocijom knjige Dragutina Kokše o dr. Ivanu Ivančanu pod nazivom „Veliki čovek z Malog sela“ te izložbom slika Molvarskog likovnog kruga na temu „Podravski svati“. Promociju su uveličali Ženski pjevački zbor pod vodstvom Sanje Kovačić te Tamburaška grupa pod vodstvom Emila Kolarića.

Slijedeći je dan održan edukativni seminar molvarskih pjesama i plesova, gdje su predavači bili dipl. etnolog i polonist Andrija Ivančan i prof. Kristina Benko Markovica. U popodnevnim satima nastupila su kulturno-umjetnička društva te je prezentirana i kulturna baština Općine Molve, a zatim je slijedio cjelovečernji koncert Zagrebačkog folklornog ansambla dr. Ivana Ivančana.

Zadnji dan manifestacije održana je sveta misa u narodnim nošnjama u Crkvi uznesenja Blažene Djevice Marije, nastupila su kulturno-umjetnička društava, podijeljene su zahvalnice svima koji su pridonijeli održavanju ove manifestacije te je manifestaciju svečano zatvorio Općinski načelnik, Zdravko Ivančan.

Na cijeloj manifestaciji sudjelovalo je 14 kulturno-umjetničkih društava te ju je posjetio veliki broj posjetitelja, a iz Općine se nadaju kako će ovaj događaj postati i tradicija.

čitam...