HT PRVA LIGA

FOTO Bolje išta nego ništa. Kvržićevim pogotkom u završnici prekinut Slavenov niz poraza

Već u utorak, u 17.30 sati, na istome travnjaku novu utakmicu odigrat će isti protivnici, ovoga puta u sklopu osmine finala Hrvatskog kupa.

20:04h
0
Foto: NK Slaven Belupo

Trener Zoran Zekić ususret utakmici 13. kola HT Prve lige protiv Šibenika kazao je kako ga živcira što stalno mora miksati prvu postavu.

Naživcirao se onda i danas jer smo od prve minute gledali Hadžića i Laušića, uz koje je ofenzivni dio činio Monjac. Brković, Kvržić i Marina zauzeli su središte igrališta, a Zirdum i Bogojević bili centralni braniči. Zanimljivo, na lijevome boku krenuo je Soldo, a na desnome, standardno, Bogojević. Standardno je i mjesto vratara, koje pripada Čoviću.

Šibenčani su, s druge strane, na travnjak istrčali predvođeni M. Jakolišem i Marinom te Delićem u napadu, Ćurićem, Attysom i Rakom u veznome redu, kao i A. Jakolišem na desnome i Minom na lijevome beku. Perić i Batarelo zauzeli su pozicije stopera, a Rogić onu vratarsku.

Glavni sudac utakmice bio je Igor Pajač, a njegovi pomoćnici Vedran Đurak Ivan Mihalj te četvrti Goran Pečarić. Imena VAR sudaca glase Duje Strukan i Igor Krmar.

Zoran Zekić // Foto: NK Slaven Belupo
A. Jakoliš, 1:0

A. Jakoliš iz kola u kolo oduševljava svojim potezima. Kao preporođen igra inače član Hajduka na posudbi u Šibeniku. Atraktivno je, iz voleja, pokušao u 10. minuti, ali na putu do novoga hvalospjeva ispriječio se Čović. Ostalo je 0:0.

Utihnula je utakmica u 18. minuti. Marin je zahvatio povratnu loptu i, činilo se, puknuo je daleko iznad grede. Ispostavilo se kako ju je Slavenov Marina dirao. Ali, prije no što je izveden korner, potvrđeno je kako situaciju provjerava VAR soba. Snimka je pokazala da Marinu lopta zaista jest pogodila u ruku. A sad, je li to kažnjivo kaznenim udarcem? Čekalo se i čekalo, otprilike pet minuta, sve dok Pajač sam nije otišao do monitora. A vratio se s lošim vijestima, uperivši prst u bijelu točku, neovisno o inzistiranju Marine koji je želio objasniti da se pokušao izmaknuti, odnosno okrenuti leđa, pri čemu ruka nije bila osobito odvojena od tijela. Bilo kako bilo, A. Jakoliš je uzeo loptu i u 23. minuti – podsjetimo, sporna situacija dogodila se pet-šest minuta ranije – poslao loptu u jednu, a Čovića u drugu stranu. 1:0.

Blagu prednost u posjedu ostvario je Šibenik u prvome dijelu. Ozbiljnijih prilika više nije bilo, iako su domaćini ostavljali prostor Farmaceutima koji nijednom dubinskom loptom nije u potpunosti iskorišten. U takvome rasporedu snaga rezultat se do odmora nije mijenjao.

Foto: NK Slaven Belupo
Kvržić, 1:1

Žustrije smo ušli u drugo poluvrijeme. Nakon što je A. Jakoliš pokušao povećati vlastiti konto pogodaka, kao i ukupno vodstvo, istu je želju na drugome kraju terena imao Brković. Kako su oba udarca zastavili vratari Rogić i Čović, tako se rezultat nije promijenio, kao ni u 61. minuti nakon još jednog pokušaja iskosa, ovoga puta Kvržića.

Valja zabilježiti 57. minutu u kojoj je ne baš mnogobrojna publika zapljeskala u čast Dražena Petrovića koji bi baš taj rođendan proslavio danas.

Pokušao je Zekić pola sata prije kraja prodrmati ekipu, napravivši trostruku zamjenu. Umjesto Monjca – koji je trenutak ranije pokušao izboriti kazneni udarac, što je završilo tek žutim kartonom za simuliranje – Hadžića i Brkovića ušli su Krstanović, Zapata i Glavčić.

Ćurić je u 68. minuti ciljao sebi lijevu stranu. Lijepo mu je loptu položio Attys, ali kapetan domaćih zatresao je vratnicu. Bila je to najveća prilika Šibenika, ne računajući pogodak.

Kvržić je postigao pogodak Slavena, prvi nakon tri kola bez zatresene suparničke mreže // Foto: NK Slaven Belupo

Sve nabrojene promjene nisu urodile plodom, čak ni u 79. minuti kada je Kvržić bio u naizgled stopostotnoj prilici. Primio je dodavanje na drugoj vratnici, imao vremena i prostora birati kut, odlučio je vagnuti jednog braniča, u čemu je uspio, i onda, kada su Šibenčani već stvorili gužvu u petercu, pucao. Lopta je zapela u bloku, da bi bivši veznjak Rijeke još jednom opalio i promašio cijela vrata.

Polako je već bilo opravdano vjerovati kako je svemir okrenuo leđa Slaven Belupu. A onda, opet Kvržić, sada na ubačaj Glavčića. Naklonio se i zabio u 82. minuti za 1:1. Ne baš pohvalno zvuči kada kažemo da je ta realizacija bila prva nakon 25. rujna kada je u uvjerljivom porazu od Dinama zabio Grgić.

Premda nije prekinut niz bez pobjede, jest onaj uzastopnih poraza. Nakon što su ih bez bodova ostavljali Dinamo, Lokomotiva i Osijek, Zekićevi igrači protiv sastava španjolskog trenera Marija Rosasa uzeli su bod. Moglo se i više, a isto, vjerojatno, misle i Šibenčani. Bolje išta nego ništa.

Već u utorak, u 17.30 sati, na istome travnjaku novu utakmicu odigrat će isti protivnici, ovoga puta u sklopu osmine finala Hrvatskog kupa.

Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo
Foto: NK Slaven Belupo