ugodno druženje

FOTO Božić na Vedrom radiju okupio nacionalne manjine koje su se prisjetile svojih božićnih običaja

Druženje se nastavilo do dugo u noć u prostorijama Vedrog Radija.

13:45h
0
Foto: Vedrana Šajn i Foto Begović

U toplom predblagdanskom okruženju ovog su vikenda 8. prosinca, u izložbenom prostoru Vedrog Radija, nacionalne su se manjine okupile i prisjetile tradicijskih božićnih običaja pojedinih nacionalnih manjina.

Uz bogat blagdanski stol i toplu dobrodošlicu predstavnice radija, Vedranu Šajn, bili su tu i prestavnici Romske kuće Maglenča iz Bjelovarsko-bilogorske županije Goran i Giullianno Đurđević, predsjednica Srpskog kulturnog društva Prosvjeta pododbor Virovitica gospođa Ljiljana Vukomanović sa članovima svojeg društva u tradicionalnoj nošnji, Demokratska Zajednica Mađara Hrvatske – udruga Novi Gradac sa svojim predsjednikom gospodinom Ištvanom Selešijem, plesnom i glazbenom sekcijom u tradicionalnoj nošnji, a tradicionalne božićne običaje i tradicionalnu božićnu nošnju i Pitomački kraj predstavila je i Ivka Mađar iz Udruga čuvarice kulturne baštine Kladare.

Nakon upoznavanja tradicionalnih božićnih običaja, kušanja tradicionalne božićne hrane svake manjine i ugodnih razgovora prisustvovali smo i paljenju druge adventske svijeće na Trgu u Pitomači gdje su predstavnici Demokratske Zajenice Mađara Hrvatske – udruga Novi gradac odsvirali nekoliko božićnih pjesama.

Druženje se nastavilo do dugo u noć u prostorijama Vedrog Radija.

čitam...