KAD SE MALE RUKE SLOŽE

FOTO Bregovci se ujedinili i na brzinu organizirali pomoć za ljude u potresom pogođenom području

Sav materijal u srijedu je kamionima prevezen, dostavljen i istovaren na više unaprijed dogovorenih lokacija u selima Mošćenica, Sela i Hrastovici u okolici Petrinje i Siska.

14:28h
0
Bregovci su se odmah organizirali i priskočili u pomoć // Foto: Koprivnički Bregi

Nakon teškog i razornog potresa koji je pogodio područje Banije u Općini Koprivnički Bregi organiziran je niz aktivnosti za pomoć mještanima na razorenim područjima.


Složni Bregovci, članovi DVD-ova Koprivnički Bregi i Glogovac, općinski Crveni križ, poduzetnici, OPG-ovi i Općina uključili su se u pružanje pomoći.

Tvrtka Škoda-lim uz pomoć mještana i članova DVD-a Koprivničkih Bregi i Glogovac sanirala je krovišta na kućama u Hrastovici kod Petrinje, čime je omogućeno ljudima koji su spavali u vozilima i šatorima da uđu ponovno u svoje domove. Istovremeno je i DVD-u Hrastovica uručena novčana donacija od 10.000 kuna koju su prikupili članovi spomenutih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

U organizaciji općinskog Crvenog križa, općinskog Stožera Civilne zaštite i Općine Koprivnički Bregi, u Vatrogasnom domu u Koprivničkim Bregima i Društvenom domu u Glogovcu organiziralo se prikupljanje prehrambenih, higijenskih i medicinskih potrepština. Mještani su se odazvali u velikom broju i prikupljena su tri puna vozila raznih potrepština koja su dostavljena stanovnicima pogođenih područja.

U organizaciji DVD-a Koprivnički Bregi organizirana je kupovina i prikupljanje građevinskog materijala na lokaciji OPG-a Habi. Prikupljene su velike količine crijepa, letvi, dasaka, cementa, cigli, čavli i drugog materijala. Sav materijal u srijedu je kamionima prevezen, dostavljen i istovaren na više unaprijed dogovorenih lokacija u selima Mošćenica, Sela i Hrastovici u okolici Petrinje i Siska.

Općina Koprivnički Bregi sudjelovala je u navedenima akcijama kupnjom dijela prehrambenih i medicinskih potrepština i cementa u isporuci građevinskog materijala, kao i angažmanom djelatnika na terenu.

Osigurana je i pomoć obitelji koje je trenutno u Koprivničkim Bregima, a kojoj je teško oštećen dom u potresu.

– Iskazano je veliko zajedništvo svih mještana u našoj općini i velika želja da se pomogne ljudima koji su ostali praktički bez svega u nekoliko minuta. Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli u svim navedenim aktivnostima, od doniranja financijske pomoći i paketa s raznim potrepštinama, do osobnog angažmana u prijevozu i istovaru materijala i radovima na sanaciji krovišta i oštećenih objekata. Mještani iz svih naselja općine pokazali su veliko srce i sigurno će ga pokazati i u budućnosti, jer su štete nažalost ogromne i trebati će pomoć u narednim tjednima i mjesecima stanovnicima svih mjesta najteže pogođenih potresom – poručio je općinski načelnik Mario Hudić.

čitam...