u sklopu projekta zaželi

FOTO Brižne žene podravske brinut će za potrebite na području pet općina u projektu vrijednom više od 3 milijuna kuna, Zvonar: Ističemo zajedništvo s ciljem pomaganja

Ugovor za općinu Kalinovac pod nazivom Brižne žene podravske potpisali su ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, ravnatelj HZZ-a Ante Lončar i Danijel Zvonar, načelnik Općine Kalinovac.

13:39h
0
Brižne žene podravske
Foto: Jurica Karan

U prostorima Društvenog doma u Kalinovcu danas je održana početna konferencija projekta Zaželi – Brižne žene podravske. Zajednički je to projekt više općina, točnije njih pet, Kalinovca, Novog Virja, Molvi, Ferdinandovca i Podravskih Sesveta vrijedan 3.083.630,35 kuna.

Ugovor za općinu Kalinovac pod nazivom Brižne žene podravske potpisali su ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, ravnatelj HZZ-a Ante Lončar i Danijel Zvonar, načelnik Općine Kalinovac. Projekt je u potpunosti financiran iz sredstava EU, Europskog socijalnog fonda Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

– Drago mi je da smo se okupili na prvi dan proljeća i pokazali da se zajedničkim snagama može puno. Pet općina, 112 korisnika, 18 žena, pet koordinatora i jedan voditelja. Više od tri milijuna kuna i 30 mjeseci. Brojke su to koje vrijedi isticati. Ovim projektom ističemo zajedništvo s ciljem pomaganja drugima, onima kojima to najviše treba. Želio bih da se i u budućnosti ovako okupljamo u realizaciji drugih projekata – sažeo je sve načelnik Kalinovca Danijel Zvonar.

Brižne žene podravske
Danijel Zvonar // Foto: Jurica Karan

Ova konferencija okupila je ugledne ljude koji su sudjelovali u realizaciji projekta, a one koji su bili spriječeni predstavljali su njihovi zamjenici. Tako je stigao načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov u društvu načelnika Općine Ferdinandovac Vjekoslava Maletića, bio je tu i zamjenik načelnika Općine Molve Martin Tuba kao i zamjenik načelnika Općine Podravske Sesvete Mladen Sitek. Vesna Kuterovac stigla je ispred HZZ-a, dok je prisutna bila i Verica Rupčić, predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova.

– Drago mi je da smo postali dio jedne velike priče na nivou Hrvatske. Hvala Općini Kalinovac kao nositelju projekta, podnijeli su najveći teret. Vama, drage gospođe, želim puno uspjeha u poslu. Neće biti lako, bit će i tužnih i smiješnih trenutaka, svaka starija osoba ima svoju osobnost. Nemojte juriti s biciklima po selu, želim vam puno uspjeha u projektu – rekao je načelnik Ferdinandovca Vjekoslav Maletić.

Brižne žene podravske
Foto: Jurica Karan

Sve žene dobile su na korištenje bicikle, a načelnik Općine Novo Virje Branko Mesarov podijelio je mišljenje jedne njihove korisnice u ovom projektu, starije od 80 godina, teško pokretne, koja je kazala da joj je ovo najljepše razdoblje u životu, sada kad joj ove dobre žene pomažu.

– Najviše hvala vama ženama koje ste se učile i radile, bit će lijepih i manje lijepih trenutaka, a bit će i teških trenutaka. To čini život. Mi Podravke smo vrijedne i brižne žene. Ono što je važno jest topla, nježna, ljudska riječ, a to je potrebno možda i više nego da im se nešto počisti ili pospremi – rekla je Verica Rupčić.

Zamjenik župana Darko Sobota naglasio je da je projekt Zaželi aktivan na cijelom području županije i obuhvaća 154 žene koje će imati skrb i brigu za 720 korisnika koji trebaju pomoć. Projekt je na području županije vrijedan 25 milijuna kuna, a za kraj dožupan Sobota zahvalio se svima zaslužnima za realizaciju projekta.

 

čitam...