TRADICIONALNO NATJECANJE

FOTO Brojni natjecatelji odmjerili snage veslanjem u drvenim čamcima na rijeci Dravi

Natjecanje se održalo devetu godinu zaredom te e pokazalo kao pun pogodak jer je opet privuklo brojne veslačice, veslače i posjetitelje koji su osim vještine veslanja pokazali interes i brigu za očuvanje zavičajnih vrijednosti i kulturnog naslijeđa

08:51h
0
Okupio se velik broj natjecatelja // Foto: Ustupila Željka Hrženjak

Udruga za očuvanje prirodne i kulturne baštine Novoga Virja ‘Konak’ održala je tradicionalno natjecanje u veslanju u drvenim čamcima pod nazivom Dravsko veslo 2017.

Održano je na rukavcu rijeke Drave kod izletišta Čarda u Novome Virju. Sudjelovalo je 14 ekipa.

U muškoj kategoriji prvo je mjesto osvojila posada Braća Bednaić u sastavu Matija i Danijel Bednaić.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Lolek i Bolek za koju su veslali Stjepan Jendric i Zdravko Vujčić. Na treće mjesto upisali su se Luka i Darko Šadek veslajući u ekipi Šadeki.

U ženskoj kategoriji prvo je mjesto osvojila ekipa Konađarke u kojoj su veslale Katarina Čorba i Iva Ptičak. Odmah iza bile su drugo Dravske vile- Lidija Levačić Mesarov i Željka Hrženjak.

U mješovitoj kategoriji prvo je mjesto osvojila ekipa Ljepotica i zvijer u kojoj su veslali Hrvoje i Kristina Cik, drugi su bili Matija Čorba i Ana Peić , a treće mjesto ekipa Tim raketa za koju su veslali Davor Aušperger i Andrea Cik .

Natjecanje se održalo devetu godinu zaredom te e pokazalo kao pun pogodak jer je opet privuklo brojne veslačice, veslače i posjetitelje koji su osim vještine veslanja pokazali interes i brigu za očuvanje zavičajnih vrijednosti i kulturnog naslijeđa.