novo, edukativno, zabavno

FOTO Brojni uzvanici uveličali otvorenje Centra Zagrljaj koji će pružati podršku djetinjstvu i roditeljstvu

19:57h
0

Kreativnost, znanje i zabava spoj je u kojem možete uživati u novo otvorenom prostoru Centra Zagrljaj u Koprivnici.


Glavni “krivci” ove velike priče su Ivana Vladušić, magistra ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te edukantica transakcijske analize i terapije igrom i Ana-Marija Nikolić, magistra pedagogije te odgojiteljica djece rane i predškolske dobi.

Njihov zajednički put počinje radom u vrtiću kada počinju shvaćati kako unutar nefleksibilnog sustava ne mogu ispuniti sve svoje potencijale i posvetiti se djeci na način na koji žele. One smatraju da sustavi i moderno društvo prevelik naglasak stavljaju na poticanje intelektualnog razvoja, dok se socioemocionalni nepošteno zanemaruje.

Ipak, vjeruju da se polako budi svijest i o važnosti poticanja zdravog socioemocionalnog razvoja. Zbog svega navedenog odlučuju izaći iz sustava i posvetiti se djeci i roditeljima toplo, ljudski, stručno i beskompromisno, baš onako kako smatraju da svi zaslužuju. I tako je nastao “Zagrljaj”, obrt za poduku, izdavaštvo i proizvodnju. Odgovor na pitanje kako su došle na ideju nemaju, smatraju da ta ideja i želja već dugo čuči u obje, samo je bilo pitanja vremena kada će se posložiti zvijezde i pripomoći realizaciji ideje.

Zagrljaj su zamislile kao toplo i ugodno mjesto na kojem će se rado okupljati djeca, roditelji i stručnjaci u području odgoja i obrazovanja s ciljem razmjene znanja, ideja, motivacije i podrške. Podrške djetinjstvu i roditeljstvu, kako one najjednostavnije vole nazivati ono što rade.

Njihov će se rad većim dijelom, no nikako isključivo, orijentirati na socioemocionalni aspekt razvoja te će kroz razna predavanja i radionice pružati djeci, roditeljima i stručnjacima priliku da postanu (još) bolja verzija sebe. Odrasli će na radionicama razviti svoje roditeljske ili profesionalne kompetencije iz raznih područja odgoja, dok će se s djecom raditi na razvijanju pozitivnije slike o sebi, kontrole emocija, samopouzdanja i još mnogo toga.

Granice si ne žele postavljati, kažu Ana-Marija i Ivana koje jedva čekaju iskoristiti sve svoje kreativne ideje. Radionice i predavanja održavat će se uglavnom u poslijepodnevnim satima, a njihov prostor nalazi se u Inkubatoru, na adresi Dravska 17.

Službeno otvorenje održano je danas u krugu obitelji, prijatelja i bliskih suradnika, dok će za javnost svoja vrata otvoriti u ponedjeljak, 9. prosinca. U ponedjeljak i utorak od 14 do 17 sati i vi možete zaviriti u ovaj veseo prostor pun igračaka, a u srijedu i četvrtak pripremile su besplatne radionice za djecu od tri do 10 godina. Više informacija možete saznati na Facebook i Instagram profilu Centar Zagrljaj.

čitam...