Veliko finale

FOTO Caffe bar Garden & Optika Očalinko osvojili naslov i 40.000 kuna

09:45h
0
Caffe bar Garden & Optika Očalinko // Foto: Matija Gudlin
Caffe bar Garden & Optika Očalinko // Foto: Matija Gudlin

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Filip Bojić iz pobjedničke ekipe, drugu godinu zaredom najbolji vratar je Žarko Luketin iz Dobermanna, a najbolji strijelac bio je Kristijan Dominko iz ekipe Studio Valore. Nagrada za fair-play pripala je koprivničkoj ekipi Caffe bar 048.

Caffe bar Garden & Optika Očalinko iz Zagreba pobjednik je osme sezone koprivničke malonogometne Zimske lige.

Naslov i 40.000 kuna osvojili su pobjedom u finalu pred ispunjenim tribinama koprivničke srednjoškolske dvorane protiv branitelja naslova, zagrebačkog Caffe bara Dobermann. Regularni dio vrlo napete i zanimljive utakmice završen je miroljubivih 1:1, ali nakon kaznenih udaraca bilo je 4:3 za Garden & Optika Očalinko.

Pobjednički pogodak zabio je najbolji igrač turnira, Filip Bojić.

– Skupinu smo relativno lagano prošli, šesnaestinu jednostavno, u osmini finala, kao i u četvrtfinalu, smo se malo mučili, u polufinalu je bilo opet relativno lagano, a finale ste vidjeli. Znali smo da će s Dobermannom biti egal, 50:50, ali malo sportske sreće utakmicu je okrenula na našu stranu – rekao je on.

U Koprivnici je on već dva-tri puta, ali ekipa Garden & Optika Očalinko prvi je put nastupila na Zimskoj ligi.

– Jako sam zadovoljan s turnirom i organizacijom tako da ćemo sigurno doći i sljedeće godine – naglasio je on i dodao koju o tituli najboljeg igrača koja mu je pripala.

– Uz pomoć suigrača, mene je posrećilo i dobro – skroman je Bojić koji je publiku doslovno oduševio svojim igrama, tehnikom i brzinom.

U utakmici za treće mjesto zagrebački Studio Valore pobijedio je koprivničku Švenda gradnju & Unijabeton s 5:3. Studio Valore poveo je s 4:0, “građevinari” su tada izvadili golmana i igrali sa šestim igračem te zabili tri gola, ali za više nije bilo snage i koncentracije. Nekoliko sekundi prije kraja Valore je zabio i peti pogodak i osvojio 8000 kuna. Četvrto mjesto donosi 2000 kuna.

U polufinalnim susretima finale prije finala možda su odigrali Studio Valore i Dobermanni. Branitelj naslova vodio je s 2:0, ali Valore je igrao bez golmana i uspio je u zadnjim trenucima utakmice anulirati vodstvo. Ipak, iako je Valore bio u prednosti, Dobermann je uspio pobijediti u rasucavanju kaznenih udaraca.

Garden & Optika Očalinko u drugom polufinalnom susretu nije imao previše problema sa Švenda gradnjom & Unijabetonom, iako valja priznati da su se domaći dečki pošteno napromašivali.

Za najboljeg igrača turnira, dakle, proglašen je Filip Bojić iz pobjedničke ekipe, drugu godinu zaredom najbolji vratar je Žarko Luketin iz Dobermanna, a najbolji strijelac bio je Kristijan Dominko iz ekipe Studio Valore. Nagrada za fair-play pripala je koprivničkoj ekipi Caffe bar 048 jer je na jednoj od utakmica Zimske lige čekala ekipu Pimonta više od 40 minuta.

Nagrade najboljima uručili su koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak, koprivničko-križevački župan Darko Koren, predsjednica Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice Jasmina Stričević, predsjednik županijske Zajednice sportova Stanislav Lovković te autor prijelaznog pehara Dragutin Ciglar.

Pobjedničkoj ekipi ček od 40.000 kuna uručio je, pak, Darko Petrović u ime generalnog sponzora Carlsberg Croatia.

Zimsku ligu organizira Udruga za mali nogomet Koprivnica, a medijski pokriva portal ePodravina.hr.

čitam...