picoki

FOTO Centar Đurđevca uskoro će zasjati punim sjajem, radovi na uređenju okoliša Doma kulture bliže se kraju

U tijeku su radovi na asfaltiranju uzdužnog parkinga, a prethodno su nakon pripremljenih temelja za električne instalacije postavljena i rasvjetna tijela.

19:54h
0
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr

Novoobnovljena zgrada Doma kulture čiji radovi na energetskoj obnovi su završeni ove godine, samo je nastavak projekta uređenja zgrada u samom središtu kako bi grad dobio nove vizure koje su planirane u Prostorno programskoj studiji Grada Đurđevca.


Na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, Grad Đurđevac je nakon završetka radova na energetskoj obnovi Doma kulture prijavio i uređenje okoliša oko zgrade. Vrijednost projekta iznosi nešto više od 703.000,00 kuna, a Grad Đurđevac je uspješno osigurao sufinanciranje u ukupnom iznosu od 127.000,00 kuna dok je ostali dio osiguran u proračunu Grada.

Nakon što su ispred zgrade Doma kulture uklonjeni opločnici koji su bili u izrazito lošem stanju i nakon što su obnovljene postojeće zidane klupe uz proširenje postojećeg podesta ispred ulaza, koji će služiti kao ljetna pozornica, zamijenjene su i postavljene podzemne instalacije te su postavljeni novi opločnici.

U tijeku su radovi na asfaltiranju uzdužnog parkinga, a prethodno su nakon pripremljenih temelja za električne instalacije postavljena i rasvjetna tijela.

– Zadovoljan sam što radovi idu svojim tokom i što vanjsko uređenje oko zgrade Doma kultura poprima svoj konačan izgled koji prati stil uređenja okoliša oko Poduzetničkog inkubatora. Još jedan od ciljeva projekta je i uređenje unutarnjih prostora za sve udruge na području grada koje trenutno nemaju adekvatan prostor u kojem bi provodile svoje aktivnosti. Ovime želimo postići da prostor Doma kulture bude funkcionalan i moderan te da dobije živost, a vjerujem da će novoobnovljenom zgradom biti zadovoljni i naši građani i krajnji korisnici koji će imati bolje uvijete i mogućnosti za provođenje vlastitih ciljeva – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dom kulture koristi niz udruga koje djeluju u području kulture: KUD Petar Preradović, Udruga kazališnih amatera grada Đurđevca, polaznici glazbene škole, likovni umjetnici i drugi, koji broje više od 100 članova koji redovito održavaju svoje probe u Domu kulture.

Ujedno je to prostor koji se koristi za održavanje kulturnih manifestacija poput predstava, koncerata i svečanih sjednica, a uskoro će se sve to moći održavati i na vanjskoj pozornici.

čitam...