Pjesma i ples

FOTO Cimbulaški virtuoz Andrija Maronić s pajdašima otvorio Glazbeno ljeto u velebnom Starom gradu

Spojivši znanje, iskustvo i ljubav prema tradiciji i glazbi Andrija Maronić i pajdaši pružili su publici nezaboravan doživljaj.

09:45h
0

Nastupom Andrije Maronića i pajdaša u atriju utvrde Stari grad otvoreno je Glazbeno ljeto u Đurđevcu, koje i ove godine tradicionalno organizira Grad Đurđevac i Turistička zajednica Grada Đurđevca.


Ovaj cimbulaški virtuoz i njegovi pajdaši okupili su brojnu publiku koja je imala priliku uživati, zapjevati i zaplesati u ritmovima tradicijske večeri i zvukova našega kraja. Spojivši znanje, iskustvo i ljubav prema tradiciji i glazbi Andrija Maronić i pajdaši pružili su publici nezaboravan doživljaj.

Nakon nastupa Andrije Maronića i pajdaša na zidinama Staroga grada ponovno je prikazana spektakularna interpretacija Legende o Picokima. Pozitivni komentari i oduševljenje posjetitelja ovogodišnje Picokijade na kojoj je premijerno prikazan ovaj projekt razlog su ponovnog prikazivanja Legende o Picokima na jedan novi i moderan način.

Kombinirajući visoku tehnologiju i magiju optičke iluzije, u spoju tradicije i moderne tehnologije, publici je priuštena atraktivna interpretacija Legende o Picokima.

Glazbeno ljeto se nastavlja već idućeg vikenda, u petak 11. kolovoza s tamburaškom večeri na kojoj će nastupit TS Mjesečina, dok će u subotu u Boriku gosti moći uživati u rock glazbi uz Autoput, Crnu točku i popularne Brkove te u tradicionalnom moto defileu, moto igrama i erotic showu.

čitam...