županijski crveni križ

FOTO Članovi Kluba dijabetičara Slatko srce boravili na edukativnom kampu u Pagu

U Pagu su održana različita predavanja i radionice, kvizovi i natjecanja u znanju o dijabetesu te rekreativne aktivnosti.

09:14h
0
Foto: GDCK Koprivnica

Članovi Kluba dijabetičara Slatko srce, koji je osnovalo Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, od 30. kolovoza do 3. rujna boravili su na edukativnom kampu u Pagu.

Bila je to prilika za stjecanje novih znanja o bolesti te razmjenu iskustva u borbi s dijabetesom, jer svakoj obitelji, u kojoj neki član ima dijabetes, potrebna je potpora, edukacija i podrška, a posebno kad je bolesno dijete.

Ovo je bio drugi edukativni kamp koji je za članove Kluba organiziralo Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije. Kao i prošlog ljeta, u Dječjem odmaralištu Zajednice športskih udruga Križevci u Pagu proveli su pet iznimno korisnih i lijepih dana.

Voditelj Kluba dijabetičara Slatko srce Miroslav Kanisek održao je predavanja o reguliranju glukoze u krvi te skupinama namirnica i rastu šećera, a vodio je i radionice na kojima su se razmjenjivala iskustva o bolesti.

Foto: GDCK Koprivnica

Ravnateljica i predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, Adela Sočev i Đurđica Trbus upoznale su sudionike kampa s radom i djelatnostima Crvenog križa u Podravini i Prigorju te planiranim aktivnostima, dok je Miroslav Kanisek predstavio godišnji plan rada Kluba Slatko srce.

U Pagu su održana još različita predavanja i radionice, kvizovi i natjecanja u znanju o dijabetesu te rekreativne aktivnosti.

U isto vrijeme u odmaralištu su bile križevačke čipkarice koje su članove Kluba dijabetičara upoznale s izradom čunčane čipke. Uz izložbu svojih radova prigodno su darivale sudionike kampa te posebno čestitale Miroslavu Kaniseku na tituli volontera 2020. godine Hrvatskog Crvenog križa. Članovi Kluba Slatko srce su križevačkim čipkaricama mjerili tlak i šećer u krvi, a svi zajedno su razgledali Samostan sv. Margarite, kao i izložbe crkvene umjetnosti i paške čipke.

Slobodno vrijeme su djeca i roditelji iskoristili za kupanje i šetnje, budući da je rekreacija iznimno važna za kontrolu razine GUK-a te su na Pagu su učvršćena postojeća i nastala brojna nova prijateljstva.

Ovakva razmjena iskustva roditelja djece i mladih oboljelih od dijabetesa iznimno je važna, a novo druženje uskoro očekuje članove u Koprivnici.

Foto: GDCK Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica
Foto: GDCK Koprivnica