Zajedno do bolje budućnosti

FOTO Članovi križevačke Udruge Maslačak osvojili drugo mjesto u Čakovcu, putovali u Virje i Zagreb

Udruga Maslačak osvojila je srebro u Međimurju,a posjetili su i Zračnu luku Franjo Tuđman te sudjelovali na susretu Udruga u Virju...

13:15h
0
Foto: krizevci.hr

U subotu, 18. svibnja članovi Udruge Maslačak iz Križevaca sudjelovali su na natjecanju Zajedno do bolje budućnosti u Čakovcu u organizaciji Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije. Natjecali su se u šest disciplina: skok u dalj, trčanje na 60 metara, boćanje, golf, bacanje lopte u koš i pucanje lopte u gol. Od 12 ekipa iz Varaždina, Ludbrega, Đurđevca, Ivanca, Preloga, Lendave, Čakovca i Križevaca, Maslačci su osvojili 2. mjesto i srebrnu medalju! Nakon natjecanja je uslijedilo druženje svih sudionika uz pjesmu i ples u ugodnoj, prijateljskoj atmosferi.

U srijedu, 8. svibnja članovi Udruge Maslačak sudjelovali su na već tradicionalnom susretu udruga koji je organizirala Udruga Mali princ iz Đurđevca. Ovog puta je druženje prijateljskih udruga održano u Virju u prekrasnom prirodnom ambijentu, a osim domaćina i Maslačaka sudjelovali su i članovi udruga iz Ludbrega, Svetog Ivana Zeline, Novog Marofa, Bjelovara, Daruvara i Koprivnice.

U okviru Poludnevnog boravka koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te sufinancira Grad Križevci u utorak, 7. svibnja Maslačci su posjetili Zračnu luku Franjo Tuđman u Zagrebu. Simpatična voditeljica Petra članove je upoznala sa svime što treba napraviti prije leta avionom (kupiti kartu, proći sigurnosnu provjeru, što se može, što ne unositi u avion, mogu li se životinje prevoziti avionom, koja je razlika između putničkog i teretnog aviona…). Vidjeli su i slijetanje i polijetanje aviona te gdje se podiže prtljaga. Na povratku je uslijedio ručak u Klijeti Obitelji Bunčić u Dugom Selu te uživanje u lijepom prirodnom okruženju i razgledavanju domaćih životinja.

Foto: krizevci.hr
Foto: krizevci.hr
Foto: krizevci.hr
Foto: krizevci.hr
Foto: krizevci.hr