KAD ZAPIVAM

FOTO Članovi KUD-a Srce nastupili na smotri folklora i uživali u ljepotama Livna

Koprivničanci su predstavili Podravinu kroz pjesmu, ples i narodnu nošnju.

13:13h
0
Foto: KUD Srce

Kulturno-umjetničko društvo Srce nastupilo je na 4. Međunarodnoj smotri folklora Kad zapivam niz Livanjsku stranu održanoj protekli vikendu Livnu.


Koprivničanci su predstavili Podravinu kroz pjesmu, ples i narodnu nošnju. Dvodnevnim boravkom upoznali su povijest kraja te posjetili franjevački samostan Goricu u sklopu kojega se nalazi i crkva sv. Petra i Pavla. Ondje su obišli arheološku, sakralnu i etnografsku zbirku i postavu akademskog slikara Gabrijela Jurkića.

Uz KUD Srce nastupili su KUD Rudine iz Vidoša kod Livna, HKUD Topala Nadioci iz Viteza, KUD Bebrina iz Slavonskog Broda (RH), KUD Tribanj iz Bile kod Livna, HKUD Blaćani – Biograci kod Širokog Brijega, PS Krčevine iz Viteza i KUD Kamešnica iz Podhuma kod Livna. Razvijena su nova prijateljstva i stvoreni zajednički planovi.

Smotra je održana u sklopu manifestacije Livanjsko kulturno ljeto, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Livna Luke Čelana i predsjednika Vlade Hercegbosanske županije Ivana Jozića te u nazočnosti konzula Republike Hrvatske u Livnu Tomislava Vrdoljaka.

Foto: KUD Srce
Foto: KUD Srce
Foto: KUD Srce
Foto: KUD Srce
Foto: KUD Srce
Foto: KUD Srce

čitam...