Sigurnost na vodi

FOTO Crveni križ i policija podučili kupače ponašanju na vodi

15:27h
0
Kupači su dobili lopte, lepeze, ali i poduku // Foto: Gradsko društvo CK-a

Cilj ove akcije kao suradnje Gradskog društva CK-a i Policijske uprave, prevencija je nesreća na vodi odnosno podizanje svijesti  i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja, te upozoravanje na opasnosti i rizike povezane s vodom.

Kroz projekt Sigurnost na vodi koprivničko Gradsko društvo Crvenog križa provelo je aktivnost ukazivanja kupačima na sigurnost kupanja i zaštitu od vrućina.

Brojni volonteri koprivničkog Crvenog križa, Kluba mladih i Općinskog društva Crvenog križa Legrad u subotu su obišli kupališta Šodericu i Dravu kod Legrada, popularnu Halasz Csardu.

Kupače su upoznali s pravilima ponašanja na vodi i uz nju te im podijelili letke Hrvatskog Crvenog križa ‘Nauči sigurnost na vodi’.

Najmlađim kupačima na oba kupališta podijelili su lopte za igru u vodi, a ostalima su podijeljene lepeze i kape Hrvatskog Crvenog križa izrađene u sklopu Akcijskog plana za ublažavanje posljedica toplinskog udara 2016, pod vodstvom Ministarstva zdravlja.

Sigurnost na vodi // Foto: Gradsko društvo CK-a
Sigurnost na vodi // Foto: Gradsko društvo CK-a

Cilj ove akcije kao suradnje Gradskog društva CK-a i Policijske uprave Koprivničko-križevačke, prevencija je nesreća na vodi odnosno podizanje svijesti  i važnosti sigurnosnih mjera prilikom kupanja, te upozoravanje na opasnosti i rizike povezane s vodom.

Policijska službenica za nadzor i planiranje županijskog Ureda načelnika Policije Tatjana Židov, obišla je zajedno s predstavnicima Gradskog društva CK-a kupališta te postavila plakate Policijske uprave na kojima su istaknuta važna pravila za kupače. 

Akciju Sigurnost na vodi Gradsko društvo CK-a, osim kroz aktivnosti na kupalištima, na jesen će provesti radionicama Kodovi Sigurnosti na vodi, u svim četvrtim razredima koprivničkih osnovnih škola te u 11 općina koje pokriva koprivnički CK.

U jesenskim mjesecima drugu će se godinu zaredom, održati i Tečaj Junior spasilac na gradskim bazenima Cerine.

Projekt Sigurnost na vodi Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica provodi treću godinu za redom, a odobrio ga je i financira Hrvatski Crveni križ iz sredstava boravišne pristojbe.