SIGURNOST NA VODI

FOTO Crveni križ provodi brojne aktivnosti u sklopu velikoga projekta, sudjelovat će osnovnoškolci i vrtićarci

Cilj projekta jest prevencija nesreća na vodi.

12:29h
0
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

Sigurnost na vodi naziv je projekta u sklopu kojega je Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica početkom kolovoza u Legradu provelo aktivnost.

Djelatnici i volonteri koprivničkog i legradskog Crvenog Križa obišli su kupališta na Šoderici i Dravi, upoznavši kupače s pravilima ponašanja uz vodu i u vodi. Ujedno su podijelili letke i lepeze s uputama kako se zaštititi od vrućine i kako pomoći osobi koja je doživjela toplinski udar, a sve kao dio aktivnosti radne skupine Zaštitimo se od vrućine koji financira Ministarstvo zdravstva.

Cilj projekta Sigurnost na vodi prevencija je nesreća na vodi. Održat će se radionice Kodovi sigurnosti na vodi u 20 škola na području Koprivnice i okolnih općina u kojima će sudjelovati ukupno oko 500 učenika. Poslušat će sve o osnovnim pravilima ponašanja u vodi i uz vodu, naučiti što je posao spasioca na plažama te će im se prezentirati oprema kojom se isti koriste. U planu je i trodnevni tečaj Junior spasilac za učenike osmih razreda u suradnji s Plivačkim klubom Cerine i Ronilačkim klubom Šoderica. Najbolji polaznici moći će sudjelovati u Kampu Junior spasilac u Novom Vinodolskom.

Novost jest uvođenje programa Privikavanje na vodu, namijenjenog vrtićarcima od šest godini iz Dječjeg vrtića Tratinčica. Provest će se na Bazenima Cerine u suradnji s pet profesora kineziologije koji će tijekom pet dana raditi s djecom uz pratnju odgajateljica i volontera. Uz povlaštenu cijenu ulaznice koju je odobrio Komunalac, osigurat će se i prijevoz autobusom na bazene zahvaljujući DV-u Tratinčica i gradu Koprivnici.

Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica
Foto: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica

čitam...
Loading...