Milan Bandić u Đurđevcu:

FOTO “Kao da ste zacoprani s HDZ-om i SDP-om. Pustite ih neka četiri godine odmaraju”

18:47h
0
Željko Lacković i Milan Bandić imaju velike planove // Foto: Matija Gudlin

Iz Zagreba smo napravili grad po mjeri čovjeka, od Hrvatske možemo napraviti Zagreb za četiri godine, a za osam razvijenu europsku zemlju. Treba se okrenuti budućnosti, kao što Lacković u Đurđevcu 365 dana u godini čini sve da građani dobro žive, rekao je Bandić.

O razvoju kontinentalnog turizma te o inovativnom pristupu promicanju turističkih potencijala i povezivanju s gradom Zagrebom, govorilo se danas u đurđevačkoj utvrdi Stari grad koja diše punim plućima.

Kako je već poznato, đurđevački gradonačelnik Željko Lacković, u drugoj izbornoj jedinici je drugi na listi Milana Bandića, koji je danas posjetio Đurđevac. Bandića je dočekao pucanj iz topa s utvrde, a kostimirani članovi udruge Sv. Juraj izveli su scenski prikaz u kojem Ulama-beg Đurđevčanima nudi dvije grbe deve i vodoskok.

Lacković je skeč opisao kao satirički humor, na koji, kaže, ionako liče kampanje velikih stranaka.

Skeč udruge Sv. Juraj // Foto: Matija Gudlin
Skeč udruge Sv. Juraj // Foto: Matija Gudlin

A o razvoju kontinentalnog turizma govori činjenica da će na Peske uskoro, kao turistička atrakcija, naseliti tri deve.

– Treba posebnu pozornost staviti na Zagreb, gdje smo svjedoci turističkog buma, no za to nam je potrebna infrastruktura, prvenstveno ceste, Podravski ipsilon do Koprivnice i povezivanje s Bjelovarom. Ne može se sav novac iz EU ulagati samo u Pelješki most – rekao je Lacković.

Milan Bandić je ispričao kako njega i Lackovića veže svakodnevna bitka za bolju svakodnevnicu.

– Ja se na kandidiram za saborskog zastupnika, nego za premijera. Puno sam napravio u 16,5 godina, Zagreb je najrazvijeniji dio Hrvatske, ima stopu nezaposlenosti 2,5 posto manju od prosjeka zemlje. Hrvatsku mogu izvući samo znanje, struka i kompetencija, a ako netko ima bolje reference, znanje ili djela, odustat ću od kandidature – kazao je u svom stilu Bandić.

Dodao je kako su i SDP i HDZ isti.

Doček Milana Bandića // Foto: Matija Gudlin
Doček Milana Bandića // Foto: Matija Gudlin

–  Neka se samo sučeljavaju što više, vi ćete se prije odlučiti. Milanović je nesposoban,  a Plenković je nedokazano sposoban, u biti su isti. Bilo bi dobro da se spoje i da dvije godine bude Milanović premijer, a Plenković ide u Bruxelles i obratno – kazuje Bandić.

Poručio je građanima neka puste dvije najveće stranke da se četiri godine odmaraju.

– Ako naš narod bude sedmi put ovca za šišanje, svaka čast. Sjaši Kurta da uzjaši Murta. Ako te netko jednom prevari – čestitam, ako te prevari dva puta, onda si bedak, tri puta, moraš psihijatru, ali šest puta. Kao da ste zacoprani s HDZ-om i SDP-om – kazuje Bandić.

Na pitanje novinara, rekao je da su spremni na suradnju sa svima koji su spremni zasukati rukave i orati 16 sati dnevno.

Bandić i Lacković u društvu Đurđevčica // Foto: Matija Gudlin
Bandić i Lacković u društvu Đurđevčica // Foto: Matija Gudlin

– Iz Zagreba smo napravili grad po mjeri čovjeka, od Hrvatske možemo napraviti Zagreb za četiri godine, a za osam razvijenu europsku zemlju. Treba se okrenuti budućnosti, kao što Lacković u Đurđevcu 365 dana u godini čini sve da građani dobro žive – zaključio je on.

Šefica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld napomenula je da su rezultati stalnorastući te da je ovo sjajan trenutak da se počne razmišljati o razvoju kontinentalnog turizma.

– U minimalno jednom gradu koalicija će imati preko 40 posto glasova, gdje smo SDP i HDZ smjestili zajedno, ukupni rezultat im ne prelazi 40 posto. I to ne trikovima i obmanama, nego radom i brigom za malog čovjeka. Na izborima se ne moramo bojati da ćemo imati preko 50 posto podrške u cijeloj ovoj regiji – zaključio je Lacković.

Nazočnima se predstavila i Sandra Petrž (BUZ), šesta na listi, koja se, kaže, bori za pomoć socijalno ugroženim skupinama, jer je bivša zlostavljana djevojčica i žena, od strane oca, susjeda pedofila, te bivšeg supruga, poznate estradne ličnosti.

 

 

čitam...