Nezavisna kandidatkinja za Koprivnicu

FOTO Danijela Glavosek Kovačić: Odreći ću se gradonačelničke plaće u korist umirovljenika s malim primanjima

Možda ne mogu parirati drugim kandidatima u političkim igrama, uostalom to i nije moj način rada, rekla je Danijela Glavosek Kovačić.

16:00h
0
Danijela Glavosek Kovačić - Jedina nezavisna lista za bolju Koprivnicu
Foto: Mario Kos

Kandidatkinja za gradonačelnicu Koprivnice Danijela Glavosek Kovačić predstavila je svoju kandidaturu i glavne odrednice svog programa.

Riječ je o novom licu u politici, doktorici dentalne medicine koja dosad nije bila aktivna u političkom životu grada, no uspješno je predala kandidaturu i kreće na lokalne izbore kao nezavisna kandidatkinja.

– Složila bih se da nisam poznata u politici, jer se njome nikada nisam bavila, ali u široj javnosti ipak za moje djelovanje znaju mnogi. Uz moje redovite pacijente iz cijele Podravine, tu su i osobe s poteškoćama u razvoju kojima pružam specifičnu dentalnu skrb, brojni Romi jer provodim projekt prevencije karijesa za njihovu djecu, a s obzirom da sam aktivna članica Stomatološke komore i sudska vještakinja iz dentalne medicine, znaju me i u stručnoj javnosti – rekla nam je kandidatkinja koja ima privatne stomatološke ordinacije u Đelekovcu i Legradu.

U predstavljanju na koprivničkoj Gradskoj tržnici istaknula je da se spremna odreći beneficija ako postane gradonačelnica.

– Mjesečna brutto plaća gradonačelnika koja se kreće oko 25 tisuća kuna nije moj motiv za kandidaturu i odreći ću je se u korist poboljšanja standarda umirovljenika s malim primanjima – rekla je Glavosek Kovačić.

Kao njeni zamjenici kandidirani su Krešimir Biršić i Marijan Šiško, a na njenoj listi je i poznati koprivnički aktivist iz inicijative Koprivnica kakvu zaslužujemo Siniša Bosanac.

– Možda ne mogu parirati drugim kandidatima u političkim igrama, uostalom to i nije moj način rada. Ali po svojim dosadašnjim poslovnim postignućima, iskustvu, ugledu, obrazovanju, te činjenici da sam oko sebe okupila cijeli niz stručnjaka s raznih područja koji se na nezavisnoj listi ne nalaze zbog stranačke poslušnosti, nego zato što će se boriti za promjene, mogu parirati svima. Usto imam i veliku prednost što sam zapravo jedina nezavisna kandidatkinja – uvjerena je ona.

Iz njene nezavisne liste smatraju da će kandidatkinja unijeti niz pozitivnih promjena u upravljanje gradom.

– Ne želim više samo promatrati kamione koji dovoze svakodnevno smeće u Piškornicu, pratiti alarmantne statističke podatke koji pokazuju sve veći rast broja oboljelih od karcinoma u mom rodnom kraju, opraštati se od svojih pacijenata, susjeda, prijatelja i rođaka koji su prisiljeni odseliti u Irsku ili Njemačku. Želim, znam i mogu raditi na stvaranju bolje Koprivnice – tvrdi ona.

čitam...