Mreža i HDZ zajednički na izborima

FOTO Darko Koren predstavio kandidaturu za župana, a jedan od njegovih zamjenika dobro je poznati ravnatelj koprivničke škole

Navikao sam raditi u školi i teško mi je otići iz tako dobre i uhodane ustanove, ali suradnja s županijom tijekom osam godina, mnogo ulaganja u školstvo i pomaka su me potaknuli na to da prihvatim, rekao je Ratimir Ljubić.

13:07h
0
Foto: Matija Gudlin

Darko Koren službeno je predstavio svoju kandidaturu za župana Koprivničko-križevačke županije. Na lokalnim izborima kandidirat će se u okviru Mreže nezavisnih lista, a njegovu kandidaturu podržao je i HDZ.

Predstavljeni su i kandidati za zamjenike župana, a to su još uvijek aktualni zamjenik Darko Sobota (HDZ) i ravnatelj koprivničke Obrtničke škole Ratimir Ljubić, koji je nezavisni kandidat podržan od strane HDZ-a.

Darko Koren istaknuo je da se izlazak iz HSS-a i osnivanje Mreže nezavisnih lista pokazao ka pogodak.

– U periodu iza nas bilo je pozicioniranja na lokalnoj političkoj sceni, koje je na kraju rezultiralo partnerstvom. Zaključili smo da je ovo najbolji koncept s kojim ćemo pobijediti na izborima. Svjesni smo turbulentnih događanja zadnjih godinu dana, pogotovo zadnja tri mjeseca, koje se tiču HSS-a. Zato smo se odlučili na ovaj put koji je neizvjestan, ali smo ohrabreni time što smo ostali na broju i što možemo biti važan faktor na političkoj sceni – rekao je Koren.

Foto: Matija Gudlin

Naglasio je da se veseli nastavku suradnje s Darkom Sobotom, koja traje već osam godina, a kandidiranje Ratimira Ljubića kao drugog zamjenika predstavio je kao ostvarenje najava da će se Mreži pridružiti ugledni nestranački ljudi.

– Zadovoljan sam što nam se pridružio i gospodin Ljubić, ugledni Koprivničanac, koji je i dosad s nama dobro surađivao. I dosadašnji dožupan Ivan Pal također je na svoje mjesto došao kao ravnatelj Obrtničke škole pa i tu ima određene simbolike – smatra on.

Sam Ljubić priznao je da se isprva dvoumio oko kandidature, no prevagnulo je to što misli da može na toj poziciji napraviti mnogo toga za područje obrazovanja u županiji.

– Navikao sam raditi u školi i teško mi je otići iz tako dobre i uhodane ustanove, ali suradnja s županijom tijekom osam godina, mnogo ulaganja u školstvo i pomaka su me potaknuli na to da prihvatim. Želimo nastaviti taj kontinuitet i unaprijediti ga. Treba shvatiti da obrazovanje nije trošak nego potreba i da se treba ulagati mnogo i u materijalne uvjete, ali i u nastavnički kadar. Naše škole su poznate u Hrvatskoj po svom statusu, ali uvijek može bolje i kvalitetnije – uvjeren je Ljubić.

Foto: Matija Gudlin

Drugi kandidat za zamjenika župana i predsjednik županijskog ogranka HDZ-a Darko Sobota pojasnio je HDZ-ovu odluku da se podrži Koren kao kandidat za župana i Ljubić kao zamjenik.

– U posljednjih dva tjedna donijeli smo odluku da ćemo opet podržati Darka Korena u ime HDZ-a i predložiti dva kandidata za zamjenike. Baš smo sinoć imali sastanak predsjedništva i županijskog odbora gdje smo jednoglasno dali podršku drugom kandidatu, Ratimiru Ljubiću. Preporuka HDZ-a odborima ne samo na županijskom, nego i na gradskom i općinskom nivou je da uvrste na liste ljude koji ne moraju biti članovi naše stranke, ali koji svojim ugledom jamče boljitak jedinica lokalne samouprave i koji poštuju načela HDZ-a. Ovo je i poruka stanovnicima županije da nastavljamo s kontinuitetom, ravnomjernim razvojem naše županije i da je to garancija da će se županija razvijati onako kako svi to i očekuju. Sigurni smo da ćemo pobijediti na ovim izborima i sigurni smo i u većinu na županijskoj skupštini – najavio je Sobota.

Mreža nezavisnih lista i HDZ planiraju na lokalne izbore izaći sa svojim samostalnim listama, no napominju da su suradnje u pojedinim lokalnim sredinama uvijek moguće, ako se za to pokaže potreba, pri čemu su najvjerojatniji HDZ-ovi suradnici HSLS i HDS.

Program će predstaviti u idućih 20-ak dana no, kao što je rekao Koren, osnove su već poznate.

– Sve što smo dosad radili, nastavit ćemo raditi i dalje na najbolji mogući način – zaključio je.

čitam...
Loading...