Izborna konvencija SDP-a

FOTO Davor Bernardić: Ova županija najbolje je funkcionirala dok su na vlasti bili SDP i HSS, a oni koji su dizali ruke protiv ulaganja u županiju neka se srame

Izrazio je nadu u sklapanje koalicije s HSS-om u ovom području, rekavši kako je ova županija najbolje funkcionirala kad su SDP i HSS zajedno obnašali vlast, jer otkad se dio HSS okrenuo HDZ-u, ne događa se ništa - stagnacija i propadanje.

14:55h
0
Izborna konvencija SDP-a
Davor Bernardić i Slavko Tucaković // Foto: Ivan Brkić

U koprivničkom je Domoljubu danas održana Izborna konvencija SDP-a od 132 delegata, gdje su se birali potprdesjednik i članovi organa Županijske organizacije stranke. Na konvenciji se pojavio i predsjednik stranke Davor Bernardić.

Na samom početku konvencije došlo je do malog komešanja te je radno predsjedništvo sa Želimirom Vukobratovićem na čelu, ostalo zatečeno kad je iz publike podignuta ruka koja se nije složila s predloženim članovima izborne komisije.

Naime, Željko Car iz Kalnika zatražio je da u izbornu komisiju budu izabrane i dvije osobe iz “suparničkog tabora” u SDP-u.

– Izborna komisija izabrana je isključivo iz jednog tabora, pa bih predložio da su u nju dodaju Ivan Car i Dražen Čuprić – iznenadio je svojim prijedlogom Kešerov čovjek veliki dio dvorane izjavom o tobožnjim sukobima i taborima u stranci.

Izborna konvencija SDP-a
Podršku su davali i iz HSS-a // Foto: Ivan Brkić

Prijedlog je bio legitiman te stavljen na glasanje, no Cara je podržalo samo 18 ruku i njegov prijedlog nije izglasan. Među onima koji su prijedlog podržali, iznenađujuće, bio je i Tomislav Babić, koji je svakako bio u originalnom sastavu komisije.

Što se izjava i govora tiče, predsjednik stranke Davor Bernardić izjavio je kako je vrijeme da Koprivničko-križevačka županija krene novim uspješnijim smjerom, smjerom same Koprivnice odnosno u njoj vladajućim SDP-om.

– Ova županija najbolje je funkcionirala dok su na vlasti bili SDP i HSS, a nakon toga je jedan dio HSS-a odveo priču u smjeru HDZ-a. U zadnjih deset godina davana su razna obećanja o izgradnji brze ceste prema Koprivnici otkad su zajedno Sanader, Friščić i Polančec na iznajmljenom gruntu otvorili radove i još do danas od tih obećanja nema ništa. HDZ i dio HSS-a koji mu je držao lojtrice pokazali su svoje pravo lice – oštar je Bernardić.

Sa čestitkama i podrškom Slavku Tucakoviću, novom predsjedniku županijskog SDP-ana čelu, dao je podršku i Mišelu Jakšiću te Ivanu Majdaku, kandidatima za gradonačelnike Koprivnice i Križevaca.

– Mišel Jakšić kao budući gradonačelnik Koprivnice sa svojom mladosti, ali i iskustvom, jedan je od najboljih kandidata koji će dati novi podstrek i energiju razvoju grada – rekao je Bernardić, a za Majdaka pokazao uvjerenje da je sposoban Križevcima kao povijesnom središtu ovog dijela Hrvatske, omogućiti profit, razvoj i u njih dovesti investicije. Kako je rekao, Križevci s aktualnom garniturom nisu spremni dočekali ni dolazak brze ceste.

Koprivnicu i Podravku istaknuo je kao vrlo važnima za Hrvatsku, pa tako i za SDP.

Izborna konvencija SDP-a
Željko Car u izbornoj je komisiji htio ljude i iz “suparničkog tabora” // Foto: Ivan Brkić

– Koprivnici i hrvatskom sjeveru potrebna je brza cesta te podravska magistrala. To su naši strateški razvojni projekti za cijelu zemlju, ali i Koprivničko-križevačka i Virovitičko-podravska županija ne zaslužuju biti izolirane. SDP će preuzeti odgovornost te će čim dobije priliku napraviti te dvije ceste. To nije obećanje, to se mora napraviti – odlučan je Bernardić.

Izrazio je nadu u sklapanje koalicije s HSS-om u ovom području, rekavši kako je ova županija najbolje funkcionirala kad su SDP i HSS zajedno obnašali vlast.

Otkad se dio HSS okrenuo HDZ-u, ne događa se ništa – stagnacija i propadanje. Ova vlada nije sposobna ni s kim razgovarati pa ni sami sa sobom. Oni imaju različito mišljenje i u Mostu i u HDZ-u oko rješavanja pitanja INA-e. Zato i jesmo poslali interpelaciju u Sabor – riječi su predsjednika stranke.

Na pitanje kako SDP planira financirati lokalne izbore, Bernardić kratko odgovara kako će to biti iz stranačke blagajne, te još kaže da se koprivnički SDP ljudima u vrhu stranke, može nadati s izbornom konvencijom.

Kako je rekao, pod cijenu da ispadne bezobrazan, Bernardić je za govornicom istaknuo nepopularne postupke nove Vlade, a koji se tiču ovog kraja.

Izborna konvencija SDP-a
Davor Bernardić // Foto: Ivan Brkić

– Izbrisati dječju pedijatriju, brzu cestu do Koprivnice te razvojne projekte Koprivničko-križevačke županije je sramota, a još su veća sramota oni su koji su digli ruku za tu odluku – zaključio je Bernardić, a isto je u svom govoru istaknuo i Mišel Jakšić istaknuvši Hrga, Felaka i Lackovića kao glasače za prijedlog da se u ovu županiju ne uloži ni jedna kuna.

– Od ove smo Vlade doživjeli pokušaj prodaje Podravke na telefonskoj aukciji te da ostanemo bez gradnje škola putem JPP-a. Ne znam kako Vlada planira graditi škole – nadovezao se Jakšić.

Pozdravne govore održali su i Robert Banek uime županijskog HSLS-a, Željko Pintar uime “umirovljenika” te župani Krapinsko-zagorske i Međimurske županije Željko Kolar (SDP) i Matija Posavec (HNS), dok su uime županijskog HSS-a govorila dva člana – predsjednik Mladen Mađer koji je izrazio nadu u koaliciju s SDP-om te dožupan Ivan Pal.

U našoj je županiji neophodno važan znažan SDP, ali i druge opcije, tako i HSS. Kad imamo jake igrače, imamo i kvalitetnu političku komunikaciju pa ćemo biti i shvaćeni ozbiljnije. Moramo se baviti važnim temama za ovaj kraj, a ne udarati ispod pojasa i odavati se populističkim ispadima – rekao je Pal i dodao, kako god završili lokalni izbori bez obzira na njegova očekivanja, bio HSS u vlasti ili u oporbi, da se samo iz jake pozicije može boriti za ovaj kraj.

čitam...
Loading...