Kulturna suradnja

FOTO Delegacija iz Bosanske Posavine posjetila Koprivničko-križevačku županiju

Susret je ostvaren u okviru suradnje koju Koprivničko-križevačka županija s Posavljacima održava na kulturnom planu.

11:20h
1
Podijeli objavu
Ustupila: Verica Rupčić

Delegacija Hrvata iz Bosanske Posavine posjetila je Koprivničko-križevačku županiju u okviru zajedničke suradnje.

Predsjednica Županijske skupštine Verica Rupčić je organizirala prijem u Županiji, a u njoj su bili Franjo Blažević predsjednik Udruge Posavljak iz Bijelog Brda sa suprugom Jelicom te Željko Blažević predsjednik KUD-a Bijelo Brdo.

Susret je ostvaren u okviru suradnje koju Koprivničko-križevačka županija s Posavljacima održava na kulturnom planu te su gosti dali inicijativu za razmjenu nastupa kulturno umjetničkih društava u Hrvatskoj i u Posavini, a u okviru različitih manifestacija i prigoda.

Također su izrazili želju da se suradnja proširi i u gospodarskom smislu. S tim ciljem u narednom razdoblju će se organizirati susret gospodarstvenika s područja naše županije s gospodarstvenicima iz Bosanske Posavine s ciljem razmjene iskustava i daljnje suradnje.

Podijeli objavu
  • Ivo Vita

    Molim lijepo gdje se nalazi ta Bosanska Posavina? Evo tražim već dugo vremena po google mapama, nema nigdje?! Koji je glavni grad te Bosanske Posavine? Kolika joj je površina? Nema apsolutno nikakvih podataka. Ovdje spomenuto mjesto Bijelo Brdo se nalazi prema Google Maps u državi koja se zove Republika Srpska, ali se na karti nigdje ne spominje Bosanska Posavina?! Da se nije tu možda mijenjala demografija prilikom protekloga rata? Možda je na današnjem teritoriju Republike Srpske nekada postojala Bosanska Posavina. Neznam, ja sam iz mlađe generacije pa nisam upoznat.