DOBRI ODNOSI

FOTO Delegacija Nikšića iz Crne Gore u suradnji s Koprivnicom radi na brojnim projektima

U ime delegacije Crne Gore s nekoliko riječi obratio se predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.

14:34h
0
Foto: Koprivnica.hr

U službenom posjetu Koprivnici boravi delegacija Nikšića iz Crne Gore. Razlog njihovog boravka u našem gradu su projekti koje provode Komunalac i Koprivničke vode u sustavu gospodarenja otpadom koji omogućava dostizanje propisanih kriterija prema Direktivama EU, posjet reciklažnom dvorištu i kompostištu te upoznavanje s radom pročistača otpadnih voda na principu biološke obrade pomoću mikroorganizama.

Povodom toga, koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić priredio je prijem u Gradskoj upravi za goste iz Crne Gore, predsjednika Opštine Nikšić Veselina Grbovića, sekretara Sekretarijata za projekte i investicije Živka Kecojevića i zamjenika direktora Agencije za zaštitu životne sredine Iliju Radovića.

Izuzetno smo sretni zbog suradnje i prijateljstva koji povezuju ova dva grada. Pronašli smo međusobno partnere za razgovore i razmjene iskustava te se iskreno nadam novim zajedničkim europskim projektima zbog statusa kojeg ima Crna Gora ima u EU – rekao je gradonačelnik Jakšić te nadodao kako se nada i skorom uzvratom posjetu jer grad i Opština Nikšić uskoro slave svoj dan.

Gradonačelnik je nadodao kako smo svi ponosni na rad i rezultate Komunalca i Koprivničkih voda.

– Bez imalo skromnosti možemo zaključiti da Koprivnica uz jedan visoki društveni standard i onaj po povlačenju sredstava iz EU fondova, uz jednu visoku kvalitetu života, ne bi sve to uspjeli ostvariti da nemamo odlično posložen komunalni sustav na području našeg grada i kvalitetne ljude koji njime upravljaju – zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

U ime delegacije Crne Gore s nekoliko riječi obratio se predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović.

– Šest godina sam na čelu Opštine Nikšić i zaista mogu potvrditi da je naša suradnja da jednom vrlo visokom nivou i da će se ona i dalje nastaviti. Po prvi puta sam u Koprivnici i nadam se da ćemo samim time još više produbiti naše odnose. Ovom prilikom smo došli zbog rješenja jednog našeg značajnog problema na razini cijele države, a to je ugradnja kolektora za pročišćavanje otpadnih voda. Moram reći smo prvi praktični u Crnoj Gori završili izgradnju našeg kolektora u Nikšiću koji radi odlično te ovom posjetom želimo samo još dodatno nadograditi vaša ranija iskustva i znanja u  naša – rekao je Veselin Grbović.

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića, prijemu su prisustvovale njegove zamjenice Ksenija Ostriž i Melita Samoborec te pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek. U ime GKP Komunalac gostima se obratila predsjednica Uprave Nataša Tetec uz koju su bili i članovi Uprave Goran Međurečan i Dubravka Horvat, a u ime Koprivničkih voda s nekoliko riječi obratio se predsjednik Uprave Zdravko Petras uz kojeg je bila članica Uprave Sandra Sinjeri.

čitam...
Loading...