SAVLADAVANJE SADRŽAJA

FOTO Deset đurđevačkih učenika dobilo je neophodne pomoćnike u nastavi

Očekuje se suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za zapošljavanje još jednog pomoćnika.

14:53h
0
e
Foto: Grad Đurđevac

Grad Đurđevac prije pet godina prepoznao je važnost osiguravanja pomoćnika u nastavi. Sredstva financiranja projekta svake godine osigurana su putem Europskog socijalnog fonda, Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU i iz vlastitog proračuna.

Provedenim natječajem za zapošljavanje i odabirom, gradonačelnik Hrvoje Janči i ravnatelj Osnovne škole Đurđevac Danijel Domišljanović u Gradskoj knjižnici Đurđevac potpisali su ugovore o radu s osam pomoćnika u nastavi za razdoblje od osam mjeseci. Deset učenika jučer je krenulo na nastavu sa svojim pomoćnikom, a očekuje se suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja za zapošljavanje još jednog pomoćnika.

– Cilj nam je bio zaposliti što više osoba kako bi se djeci s teškoćama osigurao dovoljan broj pomagača koji su im potrebni za savladavanje i praćenje nastavnog sadržaja. Četiri pomoćnika u nastavi su raspoređena i u Odjele za djecu s teškoćama u razvoju gdje boravi najveći broj djece s težim teškoćama, stoga je tamo i veća potreba za pomoćnicima – rekao je gradonačelnik Janči, dodavši kako su pomoćnici postali prijatelji učenika.

Ukupna vrijednost projekta je 2,2 milijuna kuna. Preko Europskog socijalnog fonda osigurano je 92 posto sredstava. Preostali dio od 178 tisuća kuna osigurat će grad uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

Komentiranjem prihvaćate naše Uvjete korištenja, komentiranja i zaštite privatnosti!

Reklamni sadržaj - sponzorira ADNOW