Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

FOTO Diljem Podravine i Prigorja polaganjem vijenaca obilježen jedan od najvažnijih dana u Hrvatskoj povijesti

Na taj datum 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

09:00h
0

Jučer je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za hrvatske branitelje obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Delegacija Grada Đurđevca predvođena gradonačelnikom Hrvojem Jančijem, te delegacije Ministarstva unutarnjih poslova, Udruge HVIDR-a i Konjičkog kluba Đurđevački graničari, Udruge branitelja Domovinskog rata PZO Đurđevac i političkih stranaka HDZ-a, SDP-a i HNS-a, položile su vijence i zapalile svijeće na Gradskom groblju kod spomen obilježja Križ života.

U Križevcima su vijence ispred Grada Križevaca položili predsjednik Gradskog vijeća Marko Katanović, gradonačelnik Mario Rajn i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško te predstavnici udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata.

U Ludbregu je također obilježen taj dan, na ludbreškom groblju položeni su vijenci i upaljene svijeće. Vijence su kod spomenika hrvatskim braniteljima i centralnog križa položili gradonačelnik Dubravko Bilić, zamjenica gradonačelnika Renata Potočnik, predsjednik Gradskog vijeća Antun Šimić, predstavnici braniteljskih udruga, gradski vijećnici i predstavnici političkih stranaka.

U Koprivnici su u petak predstavnici Grada i županije, predvođeni gradonačelnikom Mišelom Jakšićem, predsjednikom Gradskog vijeća Ivanom Palom i dožupanom Ratimirom Ljubićem, položili vijence i svijeće ispred spomenika hrvatskim braniteljima na Florijanskom trgu.

Podsjetimo, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se 5. kolovoza kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj datum 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

čitam...