Street painting

FOTO Djeca su se kroz likovni izraz zbližavala sa svojim obiteljima

10:11h
0
Mališani su uživalu crtajući na ulici // Foto: Elvira Štabi

Ovakvom manifestacijom naglasak je stavljen na kvalitetno i kreativno provedeno vrijeme s djecom, koje nam uvelike nedostaje u užurbanom svakidašnjem životu, objasnila je Elvira Štabi Vidović.

Već tradicionalni Street painting održan je u subotnje predvečerje na središnjem gradskom trgu.

Crtanje na ulici ove se godine odvilo u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana obitelji te se odazvalo više od 60-ero djece predškolske i školske dobi.

Slikalo se i crtalo na velikim kartonima zahvaljujući donatoru Grafičaru Ludbreg, s kredama u boji, voštanim pastelom, temperama, flomasterima, a tematika je bila raznolika i svojstvena djeci – od cvijeća, sunca, kuća, mora do bajkovitih konja i likova.

Isto tako, zainteresirani su se okušali i u radu s glinom uz asistenciju kipara Željka Petkovića, dok su slikarski dio snabdijevajući bojom i savjetima, realizirale Marija Kovačić i Elvira Štabi.

– Ovakvom manifestacijom naglasak je stavljen na kvalitetno i kreativno provedeno vrijeme s djecom, koje nam uvelike nedostaje u užurbanom svakidašnjem životu – objasnila je Elvira Štabi Vidović, predsjednica Likovnog udruženja Ludbreg te nas izvijestila kako su crtali svi – djeca, roditelji, mladi, djedovi i bake.

– Ove godine možemo reći da su se mnoge kreativne mame zaigrale u slikarskom stvaranju i potaknule svoj skriveni talent – zadovoljno je zaključila E. Štabi.

Uz Likovno udruženje Ludbreg, organizatori manifestacije su Grad Ludbreg i gradska Turistička zajednica.

 

čitam...