1.3 C
Koprivnica
Nedjelja, 29. siječnja 2023.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
općina hlebine

FOTO Dječji ljetni kamp KUL Hlebine privukao i djecu iz inozemstva, sutrašnjom izložbom zatvorit će ovogodišnji program
F

Uz 50. obljetnicu djelovanja nisu mogli poželjeti ljepšeg poklona od sve većeg interesa suradnika i javnosti. Interes malih polaznika (i roditelja) ne jenjava, već naprotiv – raste i širi se internacionalno.

Ne propustite

Treće izdanje ljetnog kampa KUL Hlebine za djecu od 8 do 12 godina održano je 29. lipnja – 1. srpnja 2018. godine. Po prvi puta pridružili su se polaznici iz inozemstva, djevojčice iz Slovenije i Mađarske te je kamp brojio 21 KULer(ic)a. Projekt je ponovno financiran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i donacijama Općine Hlebine.

- Oglas -

Djeca su i ove godine prionula učenju slikanja na staklu pod vodstvom Zlatka Kolareka i Stjepana Pongraca iz Udruge hlebinskih slikara i kipara naive. Slikarski put od skice preko nekoliko slojeva uljem na staklu mali će slikari završiti izložbom u prostoru studija galerije u Hlebinama i to već ove subote, 1. rujna s početkom u 18 sati. Osim spomenute Udruge, lokalna se zajednica ponovno aktivno uključila pa su članovi KUD-a Hlebine pripremili zanimljive interaktivne igre i poslastice – zlevanke i kukuružnjače raznih vrsta. Suradnja je nastavljena posjetom obližnjoj Galeriji Josip Generalić, a autohtona je priča ove godine nadograđena suradnjom s lokalnom pekarnicom te uključivanjem novog suradnika, Tihomira Želimorskog kroz posjet intrigantnom prirodnom labirintu izgrađenom od slame i kukuruza.

O postavljanju šatora, ali i načinu života u prirodi naučili su od članova Odreda izviđača Kamengrad koji su predvodili formiranje Šatorske ulice u kojoj su uz logorsku vatru polaznici upoznali pojmove coprnica, pehova, jednoroga i bajkača, odnosno narodna tradicijska vjerovanja koja otkrivaju bogatstvo i skriveno blago hrvatske usmene književnosti. Uz narodne priče ponekad vezujemo i čarobnjake, a jednog su slikarskog virtuoza (Miju Kovačića) posjetili u Gornjoj Šumi. Skakanjem u jutenim vrećama i igranjem krpenim lutkicama (koje je s mališanima izradila i ukrasila Vesna Peršić Kovač) opet su oživjeli zaboravljenu tradiciju.

Uz 50. obljetnicu djelovanja nisu mogli poželjeti ljepšeg poklona od sve većeg interesa suradnika i javnosti. Interes malih polaznika (i roditelja) ne jenjava, već naprotiv – raste i širi se internacionalno. Istovremeno, mreža suradnika se širi, lokalna zajednica se umrežava, a potreba i nužnost timskog rada za dobrobit svake strane je međusobno prepoznata. Stvoreni su pravi temelji za daljnju zajedničku nadogradnju koja slijedi već iduće godine.

Foto: Maša Zamljačanec
Foto: Maša Zamljačanec
Foto: Maša Zamljačanecmaš
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).
- Oglasni prostor -
čitam...
- Oglasni prostor -

Najnovije

nikola večenaj leportinov

Kao dijete klečao je pod puškom mađarskog vojnika, prvu izložbu imao je kao Podravkin portir, a danas boluje od Parkinsa i živi u domu:...

Naivno slikarstvo karakteristično je po motivima iz svakodnevnog života, prekrasnim krajolicima, živim bojama, a osobito po jedinstvenom slikanju na...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti